Rise & Shine skládá poctu hrám skrze hopsání a místy divokou akci
zdroj: Vlastní foto autora

Rise & Shine skládá poctu hrám skrze hopsání a místy divokou akci

6. 1. 2017 17:40 | Preview | autor: Adam Homola |

Malé vydavatelství Adult Swim se už před nějakou dobou etablovalo jako jakýsi kurátor poměrně zajímavých malých her a novinka Rise & Shine selektivní výběr vydavatele jen potvrzuje. V jádru jde o plošinovku říznutou arkádovou střílečkou s občasnými záchvěvy akčního pekla.

Ve hře se ujmete role hlavního hrdiny Rise, který se svou mluvící bouchačkou Shine musí zachránit svět videoher. Planetu Gamearth napadly zlé síly Nexegnu a její záchrana leží na vašich bedrech. Rise & Shine chce být zároveň i poctou videohrám.

Bystří pozorovatelé mezi vámi si mohou jistých narážek na slavné hry všimnout už z traileru, kde vývojáři pomrkávají například na Half-Life 2 a jiné kousky. V Rise & Shine nepůjde přitom jen o skákání a střílení, ale jak sami tvůrci radí v tomto videu, můžete využívat i pokročilé taktiky.

zdroj: Archiv

Tou je například využívání prostředí ke krytí, akci nebo postupu vpřed skrze projektily nepřátel. Nebo můžete dokonce navigovat kulky ve speciálních bublinách až k cíli, pokud máte dostatečně pevnou ruku. Nábojů máte navíc několik druhů, stejně jako zbraň Shine není od začátku do konce hry stejné a v průběhu kampaně ji lze různě upravovat a vylepšovat.

Vývojáři ze studia Super Mega Team se v minulosti podíleli například na Wormsech či Plants vs Zombies a o svých schopnostech vytvořit novou zábavnou hru vás možná přesvědčí už 13. ledna, kdy vyjde hra na PC (Windows) a Xbox One.

Nejnovější články