Road of Dust and Rust je věrnou napodobeninou filmového Šíleného Maxe
zdroj: tisková zpráva

Road of Dust and Rust je věrnou napodobeninou filmového Šíleného Maxe

27. 2. 2018 12:55 | Preview | autor: Patrik Hajda |

Poslední film Šílený Max: Zběsilá cesta měl snad úplně všechno. Skvělou Charlize Theron, mlčenlivě svého Toma Hardyho, bizarní káry, a hlavně s nimi spojenou výbušnou akci. Při pomyšlení na tento film se mi vždy jako první vybaví ta nejepičtější scéna, kdy je Maxův „vypůjčený“ tahač pronásledován mohutným konvojem vé-osmiček za zvuku bubnů a metalu. Odmyslete si nadšeného kytaristu houpajícího se na lanech před obří sestavou reproduktorů a dostanete hru Road of Dust and Rust.

Zbytečně dlouhý název Road of Dust and Rust, který můžeme zkrátit na RoDaR, patří malé indie hře jediného vývojáře Stase Shostaka. Ten už za sebou má dva tituly, oba docela dobře hodnocené – runner Tribal Pass a hudební střílečku JASEM. RoDaR z jeho portofolia vypadá nejlákavěji.

Ještě aby ne, když jde o taktickou bitevní hru s auty, ve které si tvoříte vlastní gang z postapokalyptických plechových monstrozit a následně soupeříte o své místo v pustině s ostatními frakcemi. Vozidla ve vašem gangu můžete libovolně vylepšovat plamenomety, štíty, rampami, výbušninami a tak podobně.

zdroj: Vlastní

Vlastní bitvy probíhají samozřejmě za jízdy na procedurálně generovaných silnicích, jejichž okolí v podobě kamení a staveb můžete také využít ve svůj prospěch. Kromě vlastní akce probíhá na mapě světa i větší konflikt mezi jednotlivými frakcemi, které mezi sebou a mezi vámi udržují přátelské i nepřátelské vztahy, tedy mohou provádět obchody nebo pořádat nájezdy.

RoDaR vás nechá zemřít, ale kromě nově vygenerované mapy se prakticky nic nezmění. Váš následovník, tedy další hratelná postava, se bude vypořádávat se skutky svého předchůdce. Ekonomika a stav jednotlivých frakcí zkrátka pokračuje napříč několika hrami.

Těžko říct, jestli zde bude i nějaký příběh, který vás potáhne k určitému cíli, nebo si cíl určíte sami, nebo zda bude cílem cesta. Hra ani nemá stanovené datum vydání, ale měla by vyjít ještě letos. Snad to dopadne stejně dobře, jak to zní.

Nejnovější články