Rozdejte si to s bohy v 2D akčním RPG Apotheon
zdroj: tisková zpráva

Rozdejte si to s bohy v 2D akčním RPG Apotheon

22. 10. 2012 12:22 | Preview | autor: Petr Poláček |

Pokud vám uniklo Markovo dubnové upozornění na plošinovkově se tvářící akční RPG Apotheon od tvůrců Capsized s nádherně stylizovaným vzhledem, tak vám to ještě odpustím. Informace byly tehdá jen letmé a obrázky jenom dva. Pokud ale Apotheon přejdete i nyní, když už je k dispozici videoukázka, tak máte u mne černý puntík. Bez legrace.

Krom úžasné grafické stylizace a zasazení do mytologie starého Řecka se totiž Apotheon zdá být velmi zajímavou hrou i po stránce nejdůležitější, tedy herní. Jak uvidíte sami na videu po rozkliku v článku, dá se i v 2D perspektivě stvořit akční hra s RPG prvky, která do boje roubouje solidní dávku taktiky, zejména skrze využití štítu a kopí.

V multiplayerové části hry, která by měla přijít s klasickým deathmatchem a dalšími týmovými módy, asi nelze čekat hodinové souboje jeden na jednoho – na to je hra až příliš rychlá a akční. Ale několikaminutové tanečky ve snaze najít skulinu v soupeřově brnění, by z toho být mohly. A to mě z nějakého důvodu láka.

zdroj: Archiv

Hlavním herním módem bude podle všeho singleplayerová kampaň, ve které budete v roli posledního lidského šampióna bojovat proti hordám nepřátel sloužících Héře. Známé bohyni poněkud ruplo v bedně, sesadila z božského trůnu Dia a rozjela kampaň za vyhlazení všech lidí na Zemi. Na vás bude tento její plán zhatit – než se ale proderete až na Olymp, abyste si to s Hérou vyřídili tváří v tvář, čeká vás cesta peklem i zemí mrtvých – například.

Apotheon bohužel vyjde na Steamu až v příštím roce a já doufám, že to neznamená na konci 2013, ale třeba už zkraje nového járu. Nechce se mi moc čekat, zvlášť po tom, co jsem viděl na videu.

Nejnovější články