Rozsáhlé RPG Knights of Light vás vezme do Iráku v sedmém století
zdroj: tisková zpráva

Rozsáhlé RPG Knights of Light vás vezme do Iráku v sedmém století

19. 4. 2018 15:45 | Preview | autor: Patrik Hajda |

Pokud dokážete hned teď jmenovat alespoň jednu hru, která vznikla v některém z egyptských vývojářských studií, tak máte můj obdiv. Dokonce ani po použití Googlu toho moc nenajdete. Egypt zkrátka nepatří k světově známým trhům s videohrami. Ale co není, může být. Nové egyptské studio Rumbling Games hodlá udělat díru do světa s velmi ambiciózním RPG Knights of Light.

Pokud dnes chcete zaujmout, musíte se něčím odlišit. To se studiu poměrně daří. Předně je tu neokoukané téma. Ocitáte se v sedmém století na území dnešního Iráku, kde právě panuje válka mezi arabskými muslimy a Peršany ze Sásánovské říše. Když nic jiného, tak vás Knights of Light určitě přiučí něco o historii Blízkého východu.

Hra vypráví příběh několika nejmenovaných postav, které sehrály důležité role v bitvě u al-Qádisíje a v dalších střetech výše zmíněných stran. Bez kontaktních soubojů se tedy neobejdete. Záběry níže ukazují jejich možnou podobu, ale mějte na paměti, že jde o velice raný build. Například hektické zoomování po každém obdrženém zranění bych v plné verzi neviděl moc rád.

zdroj: Vlastní

Jinak hra v chodu nevypadá vůbec špatně. Je vidět, že si tvůrci dávají opravdu záležet na grafice, viz další videa pod článkem. Zároveň to nejsou žádní troškaři. Pomocí Unreal Enginu a nejnovějších technologií od Nvidia mají v plánu zpracovat úplně celý Irák.

Hra se chlubí 400 kilometry čtverečními, což zhruba odpovídá reálné rozloze Iráku v měřítku 1:1000. Je otázka, čím tuto plochu hodlají vyplnit, aby hráč nakonec jen několik minut necválal krásnou, ale prázdnou krajinou. Chvíli to může fungovat, jako třeba v Kingdom Come: Deliverance, ale všechno se časem okouká.

Tvůrci se údajně inspirují u herního Zaklínače, co se budování světa a jeho uvěřitelnosti při zachování fantastičnosti týče. Doufejme, že skutečně vědí, co dělají. Knights of Light totiž vypadá hodně slibně, a to nejen na pohled. Držme tedy Egypťanům palce a oni nám třeba časem sdělí nějaké datum vydání.

zdroj: Vlastní

Nejnovější články