Rudé skály z Neverwinter Nights 2: Mask of Betrayer
zdroj: tisková zpráva

Rudé skály z Neverwinter Nights 2: Mask of Betrayer

25. 7. 2007 16:16 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Nový kraj s červenou horninou, žhnoucím sluncem a rudými ptáky doplní ukecaná společnice Kaelyn a druhá magická třída.

Chystaný datadisk Mask of the Betrayer pro NWN2 bude co do velikosti zhruba mezi třetinou a polovinou původní hry a místo toho, abyste v něm zachraňovali Forgotten Realms, budete sami bojovat o holé přežití. Od začátku budete čelit podstatně tvrdším protivníkům, možná tedy vezmete zavděk nově vytvořené postavě z rasy Genasi, propojené s přírodními elementy. Vzhled těchto charakterů bude odpovídat vámi zvolenému prvku: vzdušný Genasi se světlými, upravenými vlasy bude skutečně vypadat jako větrem ošlehaný bojovník, zatímco průzračný účes ohnivého Genasi bude plát ve tmě stejně pronikavě, jako jeho červená svítící očka. Kromě vodního Genasiho tu bude ještě Earth Genasi, jehož hlavou proroste něco kamene a dá vzniknout přirozeně vypadajícím kamenným výběžkům kolem vlasů.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Podstatná část hry se bude odehrávat v kraji Rashemen na východ od dění v NWN2. Jak lze vidět ve videu z E3, toto skalnaté místo bude posyto červeným prachem na hornině i ve vzduchu, kde se nechá unášet větrem s majestátně žhnoucím sluncem nízko na obloze. Pod holými a divoce rostlými stromy tu hráč svede boje nejen s dvojicemi protivníků, ale také velkými rudými ptáky. Kromě Rashemenu se podíváte i do země Thay a dalších míst.

Vedle Spirit Shamana se druhou novou magickou třídou stane Favored Soul, jakási kombinace schopností kouzelníka a kněze. Její výhodou bude automatická znalost kouzel bez toho, aniž by bylo potřeba se je učit, což zase vyváží jejich menší počet v porovnání se samotnou kouzelnickou třídou. Na vyšších úrovních se Favored Soul navíc dostane specializace na určitý druh zbraně. Co se týče nových postav, které budete moci přizvat do vaší party, objeví se mezi nimi třeba Kaelyn the Dove z Ilmateru, která dříve uctívala stávajícího Boha mrtvých, ale za dramatických okolností se s touto vírou zase rozešla. Jen samotných dialogů s Kaelyn má být víc jak dvakrát tolik, než co jste mohli prokecat s kýmkoliv z vaší party v NWN2.

zdroj: Archiv


Mezi novými předměty naleznete pochopitelně několik druhů masek, velice mocných předmětů. Ostatně , jedna z nich vám dokonce dá schopnost přeměnit všechny nepřátele ve slepice. Fanouškovskou komunitu jistě potěší řada vylepšení v editoru, např. možnost vytvářet vlastní textury nebo použít některé z nově přidaných (sníh a další). Vylepšení se dočká i multiplayer, především co do stability a spravování světů.
zdroj: 1UP, GameShark, GS

levis

Nejnovější články