S mechem proti totalitě! Akční střílečka Armed to the Gears je v early accessu
zdroj: tisková zpráva

S mechem proti totalitě! Akční střílečka Armed to the Gears je v early accessu

23. 3. 2018 11:25 | Preview | autor: Patrik Hajda |

Dnes má premiéru Pacific Rim: Povstání, příští měsíc dorazí BattleTech, na obzoru je i MechWarrior 5: Mercenaries. Gigantičtí mechové jsou letos v kurzu, a jakmile se dnes večer vrátíte z kina (upřímně doufám, že ne moc zklamaní), tak si můžete ukrátit čekání na výše zmíněné tituly akční střílečkou Armed to the Gears, která je na půlrok v early accessu.

Izometrická střílečka vám do obou dlaní svěří joysticky bojového robota, se kterým se vrhnete proti totalitním silám ve jménu odboje. Odboj sice nemá přístup k vlastním bojovým mechům, zato se pyšní elitními hackery, kteří z ledových pařátů Ministerstva vydatlují několik strojů na vaši stranu. Jakožto jednočlenná armáda se vydáváte šířit zkázu s cílem nastolit mír.

Armed to the Gears ale není jen prachobyčejná střílečka, kde byste šli neustále kupředu. Občas se musíte někde zastavit a něco ubránit, s čímž vám pomohou klasické prvky tower defense. Rozmístíte střílny, rozházíte nášlapné miny, postavíte barikády, zřídíte opravnou stanici a třeba si i zavoláte kobercové bombardování nebo balistickou střelu. Po boji pak můžete jednotlivé smrtící prostředky vylepšovat.

zdroj: Cinemart

Ani váš mech na tom není vůbec špatně. Může si vybírat z několika dostupných zbraní od palných až po laserové, plasmové nebo elektronové kanony, granátomety a bazuky. Ty se budou hodit proti nepřátelským kyborgům, dronům, robotizované pěchotě, mutantům i nepřeprogramovaným mechům ze stáje Ministerstva.

V rámci předběžného přístupu jsou zatím k dispozici čtyři mapy – jedna pro účely výuky a tři pro účely kampaní. Na měsíční bázi má postupně dorazit celkem pět velkých updatů, každý s novou mapou, třídou nepřátel a náročnější kampaní. Jak můžete vidět v traileru výše, ke slovu se dostane i destrukce prostředí.

Armed to the Gears nevypadá v chodu vůbec špatně. O to víc mě překvapuje její cena v early accessu na Steamu – pouhopouhá 4 eura. Nutno dodat, že tvůrci plánují postupné zvyšování ceny, čemuž se nelze vůbec divit. Hra vyjde jen na PC odhadem za 5-6 měsíců.

Nejnovější články