S vydáním Legacy of the Void tvůrci se StaCraft II nekončí - chystají příběhová DLC
zdroj: tisková zpráva

S vydáním Legacy of the Void tvůrci se StaCraft II nekončí - chystají příběhová DLC

7. 11. 2015 10:30 | Preview | autor: Adam Homola |

Jedno z dalších, teď už menších překvapení letošního BlizzConu, jsou bezpochyby příběhová DLC do StarCraftu II. Blizzard oznámil zatím první, StarCraft II: Nova Covert Ops, se známou Novou v hlavní roli. DLC bude obsahovat tři mise a měli bychom se ho dočkat nejpozději 19. června příštího roku. Pokud to vývojáři stihnou dříve, zahrajeme si za Novu třeba ještě na jaře.

Nova nezůstane ve svém DLC osamocena. Nevíme přesně kolik, ale podobných příběhových mini kampaní se chystá vícero - všechny by pak měly vyjít nejpozději do 1. prosince příštího roku. A dá se předpokládat že pokud půjde o úspěch, přijde možná v roce 2017 další série. Cenu Nova Covert Ops zatím vývojáři neoznámili, ale vzhledem k tomu že půjde o tři mise, nebude to zřejmě nic přehnaně drahého.

zdroj: Archiv

Nadcházející DLC by mělo prý odlišit Novu od Kerrigan ještě víc, než se o to tvůrci pokusili v minulosti: "Na Novu nahlížíme jako na velice specifickou a odlišnou postavu. Její příběhy se vždycky točí kolem toho co to znamená být dobrým vojákem. Je zabijákem pro armádu a to je někdy dost špinavá práce. Hra je o svobodě volby, což dobře koresponduje s tím, kým Nova vlastně je. A myslím si, že až tuhle hru dokončíme, dostaneme Novu do mnohem silnější a výraznější pozice, než v jaké jsme ji mohli vidět v minulosti," řekl v rozhovoru pro Polygon James Waugh, který pracuje na příběhu DLC.

StarCraft II: Nova Covert Ops je poměrně netradiční tah a další důkaz toho, jak se Blizzard jako celek mění. Neustálá podpora Diabla III se osvědčila a teď se něčeho podobného dočká podle všeho i StarCraft II. Ten s vydáním Legacy of the Void tedy rozhodně nekončí a vývojáři budou hru podporovat v mnohem větší míře, než jen neustálým laděním multiplayerového balancu.

Brzké oznámení nebo snad vydání StarCraftu III je stejně nepravděpodobné jako oznámení Warcraftu IV coby klasické RTS. Proto je dobré vědět, že na dalšího StarCrafta nemusíme čekat zase 10 let, ale budeme si moct užívat nový obsah do dvojky ještě měsíce a třeba i roky po vydání Legacy of the Void.

zdroj: Archiv

Nejnovější články