Sailaway vyplouvá vstříc fanouškům námořních simulací i úplným nováčkům
zdroj: tisková zpráva

Sailaway vyplouvá vstříc fanouškům námořních simulací i úplným nováčkům

26. 4. 2017 16:25 | Preview | autor: Adam Homola |

Námořní simulátor Sailaway opustil vývojový přístav a vydal se s vlajkou s logem předběžného přístupu do divokých vod Steamu. V programu předběžného přístupu by měla hra zůstat zhruba šest měsíců, tudíž bychom se měli dočkat vydání plné verze ještě letos. V příštích týdnech a měsících tak čeká hráče spousta přídavků, úprav a vylepšení, od dodatečných tutoriálů až po achievementy.

V aktuální verzi Sailaway najdete zatím jen tři lodě, ovšem s věrně vymodelovanými plachtami a unikátním ovládáním. S nimi budete brázdit světové oceány, opět s věrně vymodelovanými vlnami, proudy, vodou a všemi ostatními proprietami, které si jen dokážete představit. Všechno je tu navíc založeno na reálných datech, což platí i pro povahu celé hry.

Ostatně startovní trailer na rozpracovanou verzi hry v předběžném přístupu upozorňuje, že přes oceán se budete ve hře plavit několik měsíců, stejně jako v reálu. Nekompromisní simulace se ale nemusíte zaleknout, protože Sailaway obsahuje několik režimů obtížnosti a na ten nejjednodušší byste si měli spíš dát nohy nahoru, nechat vše na počítači, relaxovat a jen se kochat okolím.

zdroj: Vlastní

Zatímco na obtížnost Expert se zapotí i ti, kteří tomu všemu opravdu rozumí. V současné verzi nechybí ani lokální, skupinový či globální chat a s ním spojená možnost plavby s kamarádem na jedné lodi, nebo po boku jeho vlastní lodi, jak oznámili vývojáři na Steamu.

Plavbu si můžete naplánovat podle interaktivní mapy světa a pokud byste si potřebovali před velkým dobrodružstvím procvičit základy, nabízí se několik tutoriálů a úkolů ke splnění. Další tutoriály i výzvy se naopak chystají a v rámci předběžného přístupu přibudou i nové lodě, achievementy, mód Spectator, zlepší se grafika, zvuky, noční obloha a několik dalších věcí. Jestli se tedy nic nepokazí, měla by plná verze vyjít někdy kolem listopadu.

Nejnovější články