Sawyer věří, že mobilní Transport Tycoon fandy nenaštve
zdroj: tisková zpráva

Sawyer věří, že mobilní Transport Tycoon fandy nenaštve

19. 7. 2013 13:10 | Preview | autor: Adam Homola |

Legendární Chris Sawyer, který nedávno oznámil port svého nesmrtelného Transport Tycoonu na iOS věří, že se skalní fanoušci nenaštvou. Potenciální negativní reakci skalní PC komunity, na kterou tehdy původní Transport Tycoon cílil, naznačoval redaktor Gamasutry. Prý by se hráčům nemuselo líbit, že remake kultovní PC hry jeho tvůrce vydá na mobilní platformy. S tím ale Sawyer nesouhlasí a naopak věří, že budou mít PC hráči radost.

“Myslím, že spousta hráčů bude mít radost z toho, že hra, kterou milují, bude mít i mobilní verzi. Proč by měly být negativní reakce? Hra je stoprocentně věrná značce Tycoon a vůbec nijak jsme ji nezjednodušili - dost pravděpodobně se jedná o vůbec nejkomplexnější hru na mobilní platformy. Doufám, že PC hráči, co vlastní iOS nebo Androidí telefony či tablety novou revitalizovanou verzi klasiky přijmou,” řekl Sawyer v rozhovoru s Gamasutrou.

A má pravdu. Proč by se měli hráči rozčilovat, že se jejich oblíbená hra dostane v prakticky stejné podobě (až na ovládání samozřejmě) na nové platformy? Stará hra jim nezmizí a třeba se časem objeví nová verze i na PCčku. Sawyer se svou novou firmou 31X a ve spolupráci s Origin8 Technologies původní hru kompletně přepsali. Transport Tycoon byl totiž napsaný v 8086 Assembleru, takže to nejde jednoduše překompilovat na jiné platformy.

Design ale zůstal netknutý, stejně jako grafika, jak se můžete přesvědčit z prvních obrázků. Podle Sawyera se hra vizuálně na menší displeje dotykových zařízení hodí dobře, tudíž ji nebylo potřeba nijak zásadně předělávat. Sám Sawyer se původně nechtěl ve vývoji vůbec angažovat, ale nakonec se k vývojovému týmu stejně přidal a pomáhal s odstraňováním bugů a dával pozor na design.

Konzervativní oldchool hráče navíc asi potěší Sawyerův přístup k free to play hrám. Nový Transport Tycoon free to play rozodně nebude, půjde o klasický placený titul. “Tahle hra se na free to play systém nehodí a mně se to obecně nelíbí, když jsou free to play hry placené skrze mikrotransakce nebo reklamy,” řekl Sawyer. Transport Tycoon by měl vyjít na iOS a Android ještě v tomto roce.

Nejnovější články