Sci-fi horor Solarix nezakrývá inspiraci System Shockem a Thiefem
zdroj: tisková zpráva

Sci-fi horor Solarix nezakrývá inspiraci System Shockem a Thiefem

11. 7. 2014 15:24 | Preview | autor: Adam Homola |

Opravdové horory nemají už několik let ve sféře mainstreamových her na růžích ustláno, ale od toho tu máme Kickstarter a vůbec nezávislá studia, aby nás svými tituly pořádně vylekala. Přesně o to se snaží i anglické studio PulseTenseGames, které na připravovaný first person horor Solarix potřebuje vybrat docela skromných 10 000 liber. Měli bychom za ně dostat pořádný sci-fi survival horor, který nás nechce strašit jen lekačkami, jako třeba Dead Space, ale všudypřítomným strachem a děsem.

Solarix stojí na stealth/survival postupu, kdy mezi vaše nejlepší kamarády patří tma a rychlý úprk. Když jde do tuhého, můžete použít i zbraň a cestu si prostřílet. Jenže arzenál nemáte permanentně u sebe. Solarix není střílečka, když na přestřelku dojde, tak jedině se zbraní, kterou si někde ukradnete. Podobně jako v Mirror's Edge vám navíc velice rychle dojdou náboje.

zdroj: Archiv

Náboje naštěstí nedojdou pro hackovací nástroje, které máte pořád u sebe. Vedle lidských nepřátel a monster totiž musíte hackovat obranné věže, bezpečnostní kamery, robotické snipery, létající drony a podobné nepříjemnosti. Mezi zdroje své inspirace jmenují vývojáři například System Shock, Thief nebo Half-Life, což jsou hodně vysoké mety...

"Vesmírná stanice Solarix se specializovala na manipulaci s lidskými geny. Když se výzkum pokazil, byly následky pro personál stanice fatální. Jeden po druhém podlehli mutaci a teď se po lodi pohybují jako zombie. Když se o tom dozvěděla mateřská firma, která výzkumnou stanici vlastní, poslala na stanici místo pomoci 'úklidovou' četu, aby zničila všechny důkazy. Vaše přežití tedy ohrožují dvě různé věci," píše se na Kickstarteru.

Solarix zdroj: tisková zpráva

Požadovaných 10 000 liber by snad tvůrci vybrat mohli. Zatím vybrali jen pár stovek, ale kampaň na Kickstarteru teprve začíná a do jejího konce zbývá ještě 28 dnů. Jestli vás hra zaujala, koukněte na videa u nás, na obrázky v galerii nebo přímo na Kickstarter, kde můžete vývojářům nějakou tu libru přihodit.

Nejnovější články