Serious Sam 4: Planet Badass na vás v jednu chvíli pošle 100 tisíc nepřátel
zdroj: tisková zpráva

Serious Sam 4: Planet Badass na vás v jednu chvíli pošle 100 tisíc nepřátel

18. 6. 2018 15:34 | Preview | autor: Václav Pecháček |

Serious Sam se nikdy nedržel zpátky, a to rozhodně platí i o chystané čtyřce s podtitulem Planet Badass. Před pár měsíci jsme viděli první teaser, v němž titulní hrdina drandí na motorce nekonečnými poli a kosí u toho monstra, a E3 konečně prozradila něco o samotné hratelnosti. Nejzajímavější informace? Sam bude tentokrát mít na krku naprosto bezprecedentní počet nepřátel.

Sto tisíc. Ne v jednom levelu, ale na jedné obrazovce. Tolik oblud by po vás mělo najednou jít a neuvařit vám u toho počítač. Na takovou hordu samozřejmě potřebujete ohromnou mapu, a studio Croteam s tím počítá – francouzský level, který předváděli na E3, je třikrát větší než celá mapa Skyrimu, a je to jen jedna z patnácti úrovní.

Ne všechny budou takhle obrovské. Některé budou zahrnovat především úzké interiéry, jiné se přesunou z otevřených prostranství do městské zástavby. Na větších mapách budou ale nutností vozidla – a to nejen motorka z teaseru, ale i kombajn, masovými vrahy nejoblíbenější zemědělská pomůcka.

zdroj: Vlastní

Vývojáři ovšem zároveň upozorňují, že Serious Sam 4 není openworld. Půjde o lineární střílečku, jen některé úrovně zkrátka budou daleko větší a otevřenější, než jste asi z podobných záležitostí zvyklí, a navíc plné vedlejších úkolů a drobností, které můžete objevit.

Do toho narazíte i na patřičně praštěné dialogy, ohromnou hromadu ručních zbraní, kterými to budete šít do rozzuřených davů… Inu, seriózní hra. V masakrování vám tentokrát pomůžou i kamarádi jako Rodriguez, Jones nebo drsňačka Hellfire, a místo cutscén si jich užijete přímo na bojišti.

A kdy? Těžko říct – datum vydání zatím není známé. Zato víme, že kromě PC si na svůj zběsilý masakr přijdou i majitelé PlayStation 4 a Xbox One.

Nejnovější články