Šestý update pro Titanfall přinesl nový mód bez Titánů a spoustu důležitých vylepšení
zdroj: tisková zpráva

Šestý update pro Titanfall přinesl nový mód bez Titánů a spoustu důležitých vylepšení

29. 8. 2014 11:35 | Preview | autor: Adam Homola |

Titanfall pořád ještě čeká třetí a poslední DLC s názvem IMC Rising, ale v mezičase vychází šestý velký update, který ladí stávající systémy, opravuje spoustu chyb ve všech verzích hry a přináší jeden zbrusu nový herní mód. Jde o mód Pilot Skirmish, který víceméně kašle na velkou část toho, co děla Tifanfall Titanfallem - jmenovitě Titány a umělou inteligenci.

S obojím se musíte v Pilot Skirmish rozloučit. Po mapách v tomto módu nepobíhají počítačem řízení protivníci a ani se nemůžete spolehnout na tvrdou skořápku svého Titána. Všechno je pouze o vás a vašich schopnostech coby pilota, který se postaví až osmi jiným hráčům. Pilot Skirmish je 8v8 mód a minimálně papírově působí jako nepřímá reakce na Call of Duty: Advanced Warfare. Advanced Warfare se totiž Titanfall (a Crysis) blíží svými exoskelety hodně, ale budou v něm logicky chybět Titáni a NPC ovládaná AI.

Další novinkou v Titanfall je mód Marked For Death, který asi znáte, ale nyní díky své popularitě povýšil z rotací na plnohodnotný multiplayerový mód, který můžete hrát kdykoliv se vám zachce. Změn se dočkaly i kartičky - v Black Market Daily Deals si mžete koupit jednotlivé Burn Cards z jednoho balíčku, který se pořád mění. Ceny karet se liší a obecně jich tam je dost málo.

Velmi vzácná je též karta Roll the Dice, která ale během zápasu umožní sáhnout si kdykoliv do kompletního decku, což otevírá nové možnosti jak hru pomocí karet oživit. Jestli se naopak kartičkami nechcete zabývat, stačí zapnout Burn Card Auto Fill a všechny sloty pro karty se automaticky zaplní.

Potěší taky nová absence penalizace pozdního připojení do hry. Jestliže se přidáte do již probíhajícího zápasu, který je už za polovinou a váš tým prohraje, nezapočítá se vám prohra do vašeho profilu. Výhra ve stejném případě ale ano. Navíc vás nově hra upozorní na započtení prohry do statistiky v případě, že se rozhodnete probíhající zápas opustit.

Dále update přináší na optimalizaci efektů, které umí lépe využít všech jader procesoru, a znatelně se vylepšil i matchmaking - nově vyhledává zápasy rychleji, zohledňuje balanc a je mnohem větší pravděpodobnost, že skončíte ve hře, která je plně obsazená a víceméně rovnoměrně vyvážená na obou stranách (tzn. ne třeba v 6v3).

zdroj: Vlastní

Update samozřejmě eliminuje spoustu bugů, upravuje balanc stávajících systémů a zavádí tři možností pro hráče, kteří trpí některou z forem barvosleposti. Kolem a kolem jde o macatý update, který hru zase trochu nakopne, a připomeneme hráčům, že tu vůbec nějaký Titanfall pořád ještě je.

Nejnovější články