Shadow of the Tomb Raider na Xbox One X ve 4K a 60fps nakonec nepoběží
zdroj: Square Enix

Shadow of the Tomb Raider na Xbox One X ve 4K a 60fps nakonec nepoběží

4. 5. 2018 12:30 | Preview | autor: Adam Homola |

Rise of the Tomb Raider patřil na rok Microsoftu, letošní Shadow of the Tomb Raider bude patřit všem. Hra vyjde v září rovnou na PC, PlayStation 4 a Xbox One a na poslední jmenované platformě nepoběží ve 4K při 60fps.

Šéf studia Eidos Montreal David Anfossi to sice nejprve v rozhovoru pro EPN TV tvrdil, jen aby pak musel pro Windows Central uvést věci na pravou míru. Pokud tedy vlastníte Xbox One X a na Shadow of the Tomb Raider se těšíte, budete si muset na 4K a 60fps zajít chuť.

Afonssi totiž upřesnil, že hra bude mít dva režimy: „4K Resolution“ a „High Resolution“. Na ten první vám nový Tomb Raider poběží na Xbox One X v rozlišení 4K při 30fps. V režimu High Resolution pak vývojáři „cílí“ na rozlišení 1080p a 60fps. Slovíčko cílí („targeting“) je přitom podstatné: v praxi znamená, že hra nemusí držet udávané rozlišení či počet snímků za vteřinu celou dobu a při některých scénách mohou jít čísla dolů.

Oba režimy budou obsahovat HDR, vylepšený fyzikální rendering, hardwarovou teselaci, anisotropický filtering, dynamickou flóru a další grafické vychytávky. Záběry z hraní tu sice ještě nemáme, první obrázky vypadají přeci jen trochu bullshotově, ale první záběry z hraní by na sebe neměly nechat dlouho čekat.

zdroj: Vertical Entertainment

4K při 60fps včetně HDR bohužel není na Xbox One X standardem u velkých ani malých her. Zvládá to například Forza Motorsport 7, Call of Duty: WWII a částečně i Gears of War 4. Rise of the Tomb Raider z roku 2015 to také neumí a musíte si vybrat jestli chcete lepší grafiku, nativní 4K, nebo vyšší frame rate.

Jak přesně hra poběží na PlayStation 4 Pro a také na PC ještě vývojáři do detailu neprozradili, ale zatím není kam spěchat. Shadow of the Tomb Raider vyjde 14. září, tudíž na optimalizaci, a hlavně na postupné vydávání informací o jednotlivých platformách mají tvůrci ještě spoustu času.

Nejnovější články