Simulace architekta podzemky Mini Metro se tváří jednoduše, ale umí pořádně potrápit
zdroj: tisková zpráva

Simulace architekta podzemky Mini Metro se tváří jednoduše, ale umí pořádně potrápit

9. 11. 2015 16:03 | Preview | autor: Adam Homola |

Mini Metro jde na strategickou dopravní simulaci úplně jinak než třeba SimCity nebo Cities: Skylines - především minimalisticky a drží se pevně svého názvu. Ve hře se zabýváte navrhováním co nejefektivnější sítě metra v rychle rostoucím městě. O ničem jiném hra není a jednoduchému zadání odpovídá také jednoduché vizuální zpracování, které vypadá jako běžná mapka metra.

Vaším cílem je navrhovat a následně redesignovat linky metra tak, abyste uspokojili poptávku. Začínáte jen se třemi stanicemi, které mezi sebou propojíte. Záhy začnou na různých místech mapy vyskakovat další a další stanice a vy musíte vymyslet, jak je co nejlépe propojit se stávající sítí. Cestující občané se chtějí dostat do svého cíle co nejrychleji a zdržení je nepotěší.

Těšit by to nemělo ani vás, protože každá stanice pojme jen omezený počet čekajících cestujících, tudíž je dobré navrhnout všechny linky tak, aby lidé čekali minimálně. Nakonec se tomu neubráníte a stejně prohrajete - stanice budou přibývat příliš rychle a čekajících lidí bude více než prostoru ve stanicích. Jak dlouho dokážete udržet fungující systém metra při životě, je pak už jen na vašich schopnostech.

zdroj: Archiv

Výhodou Mini Metro je, že může oslovit jak sváteční hráče, tak hardcore klikaře. Ze začátku každého města je hratelnost spíše pomalá a odpočinková, zatímco v pozdějších fázích hry je hektická. Hra nabízí tři módy: normální, nekonečný a extrémní a 11 skutečných měst: například Londýn, New York, Paříž, Berlín, Hong Kong, Montreal a další.

Každé město má jinou barvu, jiné překážky a jiné tempo. Růst měst je navíc zpracovaný náhodně, takže skvělá taktika, která se vám osvědčila v New Yorku, nemusí v Paříži vůbec fungovat. Každá hra by tak měla být svým způsobem trochu jiná a unikátní, i když budete hrát pořád ve stejném městě. Mini Metro už před několika dny vyšlo a hru seženete za pár šupů na GOG, Steamu i Humble Store. Hratelná ukázka hry je jinak k dispozici na oficiální stránce hry - jen funguje pouze v Safari a Firefoxu, protože používá Unity plugin, se kterým si třeba Chrome moc nerozumí.

Nejnovější články