Simulátor ježdění v bahně Spintires se vrací v remasterované verzi s novým obsahem
zdroj: tisková zpráva

Simulátor ježdění v bahně Spintires se vrací v remasterované verzi s novým obsahem

15. 9. 2017 10:30 | Preview | autor: Patrik Hajda |

Původní Spintires byl simulátor těžké techniky s mnoha problémy. A nešlo jen o ty herní, kde Lukáše Grygara v recenzi pořádně potrápila kamera, nelogické zakrytí mapy a absence čehokoliv zábavného mimo jízdní model a fyziku. Hra se potýkala i s vnitřními spory mezi jejím tvůrcem a vývojářským studiem Oovee a ano, byly v tom peníze. Přesto si hra vedla poměrně dobře, dokázala prodat přes milion kusů a podle Lukáše jde o Dark Souls terénní simulace. A to jako důvody pro vydání omlazené verze s podtitulem MudRunner stačí.

Vzhledem k předchozím problémům studia Oovee se nelze divit, že Spintires: MudRunner vzniká pod křídly někoho úplně jiného. Konkrétně ve studiu Saber Interactive, které můžete znát díky titulům TimeShift, Inversion a World of Speed. Původní hru si vydali Oovee sami, ale i na této frontě jsou vystřídání gigantem Focus Home Interactive. Dalo by se tedy říct, že remaster je v dobrých, zkušených rukách, i když bez zkušeností s podobnými tituly.

Celá hra si prošla omlazující kůrou, díky které je na pohled o kus hezčí než tři roky starý předchůdce. Naštěstí se nejedná o remaster jen po stránce vzhledové, ale úpravy se dotkly i vlastní hratelnosti a dokonce slušně nabobtnal obsah.

zdroj: Archiv

Zkrášlení se dotklo původních pěti map, po kterých jste se velice pomalým tempem sunuli v metr hlubokém bahně za volantem obří ruské bestie. Ale protože pět odlišných prostředí je málo, můžete se v MudRunner těšit na novou šestou mapu. A když už jsme u těch bestií, původní vozový park pouhých šesti vozidel se rozrostl o třináct nových kousků, které můžete směle poslat do škarpy a dalším zase vytáhnout.

Jak nová, tak i stará vozidla dostala v digitální garáži novou kapotu a bude se na ně tak lépe koukat. Tvůrci už bohužel nezmiňují opravu opravdu otřesné kamery, takže to s tím lepším koukáním berte s rezervou. Ale nebáli se sáhnout do nastavení fyziky, která byla tím vůbec nejlepším na původních Spintires. Interakce s vodou, bahnem a vegetací bude přirozenější, zámek diferenciálu lépe fungovat a obecně byste z hlavní mechaniky hry, tedy zápasu mezi strojem a přírodou, měli mít lepší pocit.

A jestli vás v původní hře pouhé převážení dřeva z místa A do místa B rychle omrzelo, v Spintires: MudRunner otestujete své těžce nabyté zkušenosti v módu výzev. Půjde o velice náročné mise na devíti pro to určených mapách, kde se bez pevných nervů neobejdete.

Jednoduše, Spintires: MudRunner by měla být hezčí, větší a po technické stránce lepší hra. Jediná obava tak zůstává u nesmyslné kamery. Všichni milovníci hardcore simulátorů s těžkou technikou si mohou v kalendáři zakroužkovat 31. říjen, kdy se hra objeví na PC, PlayStation 4 a Xbox One. V případě Steam verze čeká věrné fanoušky původní hry 50% sleva.

Nejnovější články