Singleplayer Call of Duty: Infinite Warfare střídá hororové pasáže s frenetickou akcí
zdroj: tisková zpráva

Singleplayer Call of Duty: Infinite Warfare střídá hororové pasáže s frenetickou akcí

26. 9. 2016 19:15 | Preview | autor: Jakub Kovář |

Při sledování záběrů z Infinite Warfare mi v hlavě šrotovaly různé myšlenky. Že se autoři hodně snaží napravit dojem po katastrofě, kterou představovaly reakce na první trailer. Že hra vypadá sakra dobře a po dlouhé době jde o Call of Duty, které si rozhodně chci zahrát. A že kdyby se hra nejmenovala Call of Duty, možná by bylo nadšených ohlasů mnohem víc už od prvních záběrů, protože Infinite Warfare nepřipomíná tradiční CoD, jaké každý rok vídáme.

V současnosti rezonuje mezi fanoušky zejména skutečnost, že hlavního záporáka ztvární Kit Harington, známý jako Jon Sníh ze Hry o trůny. Přítomnost hvězdného herce ale kvalitní sci-fi střílečku nedělá a tvůrci Infinite Warfare to tuší. Snaží se tedy hráče zaujmout i v jiných aspektech. V úvodu prezentované úrovně proběhl krátký briefing: tým s hlavním hrdinou v čele je vyslán do základny vědců na asteroidu, který se záhadně vychýlil z kurzu, a nikdo neodpovídá na rádiové zprávy. Pokud čekáte, že se bude hlavně střílet, nemáte pravdu.

Výsadek sice připomíná klasické Call of Duty. Všude kolem něco bouchá, vy rychle přebíháte z jedné části základny do druhé a celé je to poměrně slušně akční. O chvíli později už ale bloumáte opuštěnými chodbami, další členové týmu stahují z počítačů data a snažíte se dát dohromady, proč jsou všichni civilisté mrtví. A když jeden z vašich kolegů mimoděk procedí mezi zuby narážku na Vetřelce a celá skupina začne vzájemně probírat hororová sci-fi, zeptáte se, jestli nám ti mimozemšťani náhodou nevlezli i do téhle série.

Kdopak to slintá?

Hororové prvky se ostatně vkradou i do tempa a atmosféry hry. Pomalu procházíte střediskem, otevíráte dveře a koukáte na servisní androidy, kteří jsou občas pocuchaní. Temné, mlčenlivé armády, jež čekají na povel. Čekají na vás, nebo jsou tady jen proto, aby ukryli nepřátele mezi nimi? To se dozvíte, až si hru zahrajete, přestože v ukázce bylo naznačeno, jak to s celou základnou bylo.

Infinite Warfare nicméně podle dema působila trochu jinak než předchozí díly - rozhodně nešlo jen o zběsilou akci, která se střídá s filmečky. Minimálně z těch zhruba 20 minut prezentace se zdálo, že hra umí střídat tempo, má solidně zpracovaný příběh i atmosféru a mohla být zábavná.

zdroj: Archiv

Střídání tempa, kdy pomalý průzkum střídá frenetická akce, totiž působil perfektně, stejně jako normální přestřelky nebo využívání „jump-jetu“ - místní obdoby jet-packu. A světe div se, při jedné ze scén jsem si vybavil i nejnovější DOOM. Proto všechno se tedy na singl začínám těšit a mám pocit, že CoD dokáže všem škarohlídům i nefanouškům, že za pozornost stojí. Moji už získal, a to mě pořádně nezaujal žádný díl od dob parádní dvojky.

Zbytek prezentace se věnoval kooperativnímu Zombie módu. Jak jste již zaznamenali, jde o šílenost v osmdesátkovém stylu s Davidem Hasselhoffem v hlavní roli. Vše je tedy na míle vzdáleno sci-fi zasazení, přičemž sami autoři říkají, že si potřebovali odpočinout u něčeho šíleného. Jako ideální jim připadal zábavní park, kde se prohánějí zombie v rytmu diska, tancují do laserových paprsků a vůbec se tam dějí těžko uvěřitelné bizarnosti. Jak se bude Zombie mód hrát, je ve hvězdách, ale ještě při prezentaci autoři stihli slíbit speciální stromy schopností pouze pro tento režim.

Sci-fi dobrodružství, které stojí za to

Call of Duty: Infinite Warfare příjemně překvapila. Příliš jsem od ní nečekal, a nakonec jsem viděl v akci velmi zajímavou hru, která by mohla bavit jak skalní fanoušky, tak hráče, co žádnou CoD hru už pár let nespustili. Dostat k tomu všemu šílený kooperativní multiplayer jako bonus, klasický multiplayer (více o něm se dozvíte v tomto článku) a navrch ještě remaster původního Modern Warfare (vypadá skvěle, hýbe se skvěle a hraje se v podstatě stejně, pokud mám soudit z videa v prezentaci) zní jako férová nabídka. Na 4. listopadu se proto těším a doufám, že Infinite Warfare jako celek potvrdí můj prozatímní dobrý dojem.

Nejnovější články