Slovenská sága Heretic Kingdoms pokračuje diablovkou Shadows: Awakening
zdroj: tisková zpráva

Slovenská sága Heretic Kingdoms pokračuje diablovkou Shadows: Awakening

9. 4. 2018 14:38 | Preview | autor: Patrik Hajda |

Slovenské studio Games Farm můžete znát díky loňské sedmičkové hře Vikings: Wolves of Midgard. Ale ještě předtím jste se mohli setkat s hrami jedné série – Kult: Heretic Kingdoms z roku 2005 a Shadows: Heretic Kingdoms z roku 2014. I tyto dva kousky si od nás odnesly sedmičku, a i když to název nenapovídá, novinka Shadows: Awakening spadá do stejného světa. Jen doufejme, že i hodnocení se ponese ve stejném, ne-li lepším duchu.

Požírač duší se vrací. Pokud jste nehráli předchozí hry ságy Heretic Kingdoms, pak asi netušíte, oč kráčí. To vy hrajete za požírače duší, v originále zvaného Devourer. Jste démon z říše stínů, která koexistuje vedle „klasického“ fantasy světa. Vaší specialitou je živení se dušemi padlých, v tomto případě hrdinů.

Nejde jen o příběhový námět, ale především o nevšední herní mechanismus. Jakmile si náležitě pochutnáte na duši padlého hrdiny, přijmete ji prakticky za svou. Od té chvíle na sebe umíte brát podobu cizích válečníků spolu s jejich vlastnostmi, osobnostmi a životními příběhy.

zdroj: Archiv

Než se vydáte dál na cestu za dušemi, kterých se v kacířských královstvích skrývá celkem 14, musíte si vybrat vlastní partu. V té vždy bude váš základní požírač a tři libovolní již pozření hrdinové. Temnými světy pak ale nepoběžíte v řadě za sebou jako husy. Naprosto kdykoliv se do kteréhokoliv hrdiny můžete přeměnit.

Někdo se vám víc hodí v boji, jiný při řešení hádanek, další v dialozích atd. Zatímco v roli padlých hrdinů vidíte svět tak, jak ho vidí i ostatní smrtelníci, v roli požírače se bez načítání přepnete do světa stínů plného démonů. Podle toho, které formě dáte větší přednost, se bude formovat svět živých. Buď ho vyčistíte od nečistých potvor, nebo ho jimi zaplavíte.

zdroj: Archiv

Tvůrci v tiskové zprávě slibují kompletní dabing (jmenují například herce Toma Bakera), systém craftingu, víc jak 20 hodin pro první průchod a několik možností úprav hratelnosti pro další průchody, slibující 60+ hodin pro úplné dohrání.

Shadows: Awakening vyjde letos 28. září na PC (Steam), PlayStation 4 a Xbox One. Pokud si hru předkoupíte, dostanete počínaje dnešním dnem přístup do bety, troje speciální brnění se zbraněmi, digitální artbook a soundtrack.

Nejnovější články