Směs RPG, strategie a karetní hry Armello už vyšla na Steamu a PS4
zdroj: tisková zpráva

Směs RPG, strategie a karetní hry Armello už vyšla na Steamu a PS4

2. 9. 2015 18:14 | Preview | autor: Adam Homola |

Armello, netradiční mix deskové hry, karetní hry, taktické strategie a RPG, je ode dneška dostupný na Steamu a PlayStationu 4. Armello sází na pohádkově temnou stylizaci, ale pod, na oko přístupnou, slupkou se skrývají poměrně komplexní systémy, které tohle karetní RPG/strategii pohání. A nově vydaný startovní trailer se vás pokusí přesvědčit o tom, že byste měli své peníze investovat právě sem.

Hra by měla být intuitivní a ze začátku velice lehce uchopitelná, ale zároveň prý nabízí i potřebnou hloubku a tudíž není zrovna jednoduché všechno zmáknout levou zadní. Jednoduše se tady tvůrci ze studia League of Geeks pokouší o aplikaci známé anglické formulky "easy to learn, hard to master".

zdroj: Archiv

Armello se svým tempem může řadit ke svižným hrám, ale svoji rychlost prokládá takticky náročnými a politicky komplexními rozhodnutími, která vyžadují pořádné promyšlení a plánování. Čas od času vás tak hra trochu zpomalí a nabídne škálu možných řešení, ze kterých by nemělo být zas tak jednoduché něco vybrat.

Co se hrdinů týče, máte jich na výběr osm, každého samozřejmě se svými vlastními unikátními schopnostmi, statistikami a osobností. Zajímavě zní také mapa světa, která se procedurálně vygeneruje při každé hře a to včetně dynamického systému úkolů. Ve he se navíc můžete vyřádit s více než 120 animovanými kartičkami. Armello je už venku, na Steamu ho najdete tady a zatím to vypadá, že se hra docela povedla.

Nejnovější články