Soumrak nemrtvých v Dead Rising
zdroj: tisková zpráva

Soumrak nemrtvých v Dead Rising

24. 5. 2005 10:10 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Pro Xbox 360 se chystá nová third-person akce, tentokráte od Capcomu, který si neodpustil další návštěvu míst okupovaných zombíky.

Ve zdejším příběhu, kde budete vystupovat jako fotograf, budete muset čelit této hrozbě za využití docela dost interaktivního prostředí, v němž bude spousta možností, co použít proti přesile nepřátel jako zbraň. Vedle klasických alternativ jako jsou střelné zbraně, baseballové pálky, motorová pila (s níž dokážete zombíka regulérně přeříznout vejpůl) se dostane i na méně tradiční přesvědčovací prostředky, kam bez diskuse patří sekačka na trávu či hasicí přístroj.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Podle všeho nebude opomenut ani tradiční motiv, kdy je potřeba někoho ochránit, přičemž dojdou-li pádné argumenty, půjde využít i prvků bojového umění, kde nemá chybět ani zajímavá varianta chytnout vybraného soka a mrštit jím do davu oponentů, kteří se následně efektně skácejí k zemi. Každopádně tahle hra vypadá, že bude mít hodně krvavé kontury a že červenou barvou se rozhodně nemíní nějak šetřit, stejně co s animacemi, které zohledňují rozpad zombíka po nějakém obzvlášť vydařeném šťouchu. Zatímco Resident Evil sázel na atmosféru a plíživý pocit strachu, zde to bude především o konfrontaci s místy až neuvěřitelně početnými zástupy nemrtvých (padlo info o stovkách), které tak budete likvidovat na veliko.

Zkrátka představte si takové State of Emergency se zombíky, s interaktivním prostředím, s lepším audiovizuálním kabátkem, než na jaký jsme dosud byli zvyklí. Připravte se na poněkud ujetý příběh o fotografovi, co usiluje svérázným způsobem o Pullitzerovu cenu, k čemuž potřebuje jednak nafotit kvalitní fotky (podobně co v Project Zero bude uvedené suplovat first-person perspektivu) a pak pochopitelně přežít. Někdy v průběhu roku 2006 uvidíme, s čím nás Capcom vlastně překvapí.
zdroj: GameSpot, Eurogamer

martin

Nejnovější články