Space Engineers uzavírají svůj třetí rok early accessu přechodem do beta verze
zdroj: tisková zpráva

Space Engineers uzavírají svůj třetí rok early accessu přechodem do beta verze

16. 12. 2016 14:32 | Preview | autor: Adam Homola |

Space Engineers v nějaké formě existují už od roku 2013 a pro završení třetího roku existence hry si vývojáři z Keen Software House připravili velký milník v životě hry - přerod alfy do regulérní beta verze, pořád v rámci předběžného přístupu a pořád samozřejmě s vidinou dalších úprav a změn. Přechod hry do bety značí ale velký krok kupředu a k tomu, aby hra mohla také někdy vyjít ve své plnohodnotné a dokončené verzi.

Do hotového produktu tak má aktuální verze Space Engineers pořád hodně daleko a hráči by s tím měli počítat. Hra není bez bugů a bude se i nadále vylepšovat, ladit, optimalizovat, stejně jako do ní chtějí tvůrci přidávat nový obsah.

Jedním z aktuálních cílů je třeba vylepšení multiplayeru, nebo se pracuje také na novém HUDu. Pro Keen Software House znamená beta Space Engineers to, že hru v jejím současném stavu považují za solidní základ, který už není zřejmě potřeba tolik předělávat. Z toho mohou těžit modeři, kterým se už nebude hra pod rukama tak často, a tak radikálně měnit.

zdroj: tisková zpráva

Nováčky by zase mohla potěšit nová tutoriálová kampaň, která vás má seznámit se základními prvky hratelnosti. Kampaň by měla právě na ty základy stačit natolik, abyste nemuseli zbytečně dohledávat a pročítat různé online průvodce a manuály. U pokročilejších mechanik a systémů se tomu už třeba nevyhnete, ale základní věci vás nově naučí samotná hra.

Space Engineers se podle tvůrců prodaly už více jak dva miliony kusů. Datum vydání hry sice v tiskové zprávě pořád nepadlo, nicméně vydání betaverze je velkým krokem směřujícím ambiciózní českou hru právě směrem k vydání.

Nejnovější články