Square Enix představují RPG The Last Remnant
zdroj: tisková zpráva

Square Enix představují RPG The Last Remnant

8. 5. 2007 22:22 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Tvůrci Final Fantasy odhalili svůj next-gen projekt na Unreal Enginu 3 a s tradičními kolovými souboji velkých armád.

Skrze americký mag Game Informer jsme se dozvěděli detaily o zbrusu novém RPG od Square Enix, které by se na jaře příštího roku mělo souběžně objevit v Japonsku a Americe a to na konzolích PS3 a Xbox 360. Hra poběží na pro tyto účely licencovaném Unreal Engine 3 a nabídne dvě hlavní postavy, z nichž Rush by měl zaujmout především tradiční osazenstvo ze země rytířů Bušidó, naproti tomu temný The Conqueror je cílený na západní komunitu hráčů. Rush Sykes přitom je 18-ti letý šermíř, energický mladík plný ideálů. Naproti tomu The Conqueror je vylíčen jako typický antihrdina a jeho pravý opak, jde navíc o staršího a mnoha boji protřelého veterána s tajemnou minulostí, v níž však existuje mezi oběma charaktery jistá spojitost. Zajímavostí může být skutečnost, že nemáte být nuceni k výběru toho kterého hrdiny, ačkoliv Rush má být hlavním protagonistou hry. Na začátku příběhu jej, spolu s jeho sestrou Irinou, najdeme na izolovaném ostrůvku s názvem Eulam, odkud Irinu však nečekaně unese podivná organizace, což Rushe přiměje vydat se v jejích stopách.
Záhy zjistí, že se dostal do centra vážného celosvětového konfliktu, který je nějakým způsobem provázaný se starodávnými a pochopitelně velice silnými artefakty označovanými jako "Remnants". Tyto přitom mohou nabýt rozličných tvarů a podob a hlavně velikostí, mohou mít formu stroje, zvířete a nebo dokonce zbraně. Pro konkrétní příklad, jeden Remnant se jménem Valeria Heart je mečem o velikosti menší hory! Okolo něj přitom vyrostlo město Athlum, těžící mimo jiné z téměř neomezeného zdroje vody, za čímž je právě uvedený artefakt. Valeria Heart přitom všem v jeho blízkosti propůjčuje nesmírnou odvahu, což vede k poznání, že různé Remnanty mají specifické parametry, ovšem většina jejich vlastností je skryta a nebo neznámá. Dalším artefaktem pro názornou ukázku může být speciální a také dosti velký kanón schopný vyslat na nepřátelskou armádu proud ničivé energie, čímžto se pomalu dostáváme k soubojové stránce.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

The Last Remnant nabídne pohled na klasické kolové souboje, kde ovšem výše načrtnuté artefakty příliš nepotkáte, neboť ne každý má dispozice dostat se s nimi do víru válčení a častých půtek. Kde se tak spíše počítá s konvenčními přesvědčovacími prostředky jako jsou meče a magie. A také skutečností, že tu budete moci především ovlivňovat bitvy velkých armád, resp. tyto přímo ovládat. Aby tohle válčení nebylo příliš statické, počítá se s akčními vstupy, které mají reflektovat dění v obraze. Podle situace na scéně budete totiž muset činit okamžitá rozhodnutí, k čemuž poslouží vymačkávání dobře načasovaných tlačítkových sekvencí. Třebas během ataku vaší armády, který bude díky uvedenému mnohem více devastující, tedy v případě, že v tlačítkovém kombu uspějete! K útoku tu budete mít na výběr mezi různými oddíly s různou specializací, přičemž záleží také na stavu jejich morálky, již může významně podpořit takové magické vyvolání olbřímí létající kreatury.

Závěrem snad jen ohlédnutí za populací zdejšího světa, která má nabízet čtyři hlavní, zcela odlišné rasy. Odlišné nejenom vzhledem, ale samozřejmě také vrozenými schopnostmi. Bude tu MITRA jakožto lidé - nezaměňovat s kočičími postavami Mithra z Final Fantasy XI. YAMA, neuvěřitelně silné, velkým rybám podobné kreatury. QSITI jako malí humanoidi evokující ještěry, jejichž silnou stránkou bude magie. A nakonec SOVNNI, kočkám se blížící stvoření, co díky čtyřem končetinám mohou najednou ovládat hned několik zbraní, díky čemuž excelují v boji. Ovšem jedná se přitom o nejméně početnou rasu, dalo by se říci skoro až vzácnou. Vzácná je i snaha Square Enix přijít na herní trh se skutečně novým IP, u něhož budeme moci ocenit propracovaný svět a příběhové pozadí, které by společně s dospělejší prezentací a hodnotným audiovizuálním ztvárněním mohlo fanoušky RPG žánru skutečně potěšit.
zdroj: Game Informer

mart

Nejnovější články