Star Citizen alfa verze 3.0.0 vyjde v červnu a přinese řadu klíčových novinek
zdroj: tisková zpráva

Star Citizen alfa verze 3.0.0 vyjde v červnu a přinese řadu klíčových novinek

19. 4. 2017 13:24 | Preview | autor: Aleš Smutný |

Alfa verze 3.0.0 bude pro Star Citizen klíčová. Jak už jsme psali dřív, vývojáři nově předkládají komunitě celkový plán tvorby hry a v nejnovějším updatu představili souhrn prvků, které do „trojkové“ verze budou zahrnuté a to včetně času, kdy by mělo dojít k dokončení jejich vývoje tak, aby se stihlo cílové datum 29. června, kdy 3.0.0 má vyjít.

V první řadě bude přepracovaný celý Crusader systém, kam přibudou tři nové měsíce Yela, Cellin a Daymar. Na nich budou i základny, které půjde prozkoumávat pěšmo. Objeví se i dvě NPC zadávající úkoly – Miles Eckhart a Ruto. V systému půjde prohledávat nové opuštěné lodi a také pásy trosek. Plus počítejte i s novou planetou Delamar, na níž je přistávací zóna Levski.

Další novinky se týkají hráčských aktivit a možností. Update by měl představit hráče ovládané věže a možnost manuálně pracovat s nákladem na lodi. Celkově budou lodi přepracované do 2.0 systému (což je jiné číslo, než označení verze), což by mělo nabídnout větší možnosti v rámci hraní a ovládání. V lodích najdete třeba radarový systém, systém práce s palivem, distribucí energie nebo kvantový pohon.

Důležitým prvkem bude systém pojištění, kdy, pokud je vaše loď zničená nebo příliš poškozená, můžete využít smlouvy u pojišťovací společnosti a dostanete náhradní loď se základní výbavou. Systém staminy zase zajistí, že činnost vaší postavy bude limitována touhle veličinou. Po sprintu musíte popadnout dech a mnohem hůř se míří. Dveře u přechodových komor budou chytřejší a řeknou vám, že je případně za nimi nedostatek kyslíku. Obchodovatelný náklad pak bude reprezentovat konkrétní předmět na palubě.

Celý seznam změn najdete na oficiálních stránkách. Stejně tak se můžete podívat na video, v němž členové týmu vysvětlují, jak u nich funguje plánování a kdo všechno je do procesu rozvrhu vývoje zapojen.

Nejnovější články