Starý známý Bomberman se vrací: v červnu vyjde na PC i konzole
zdroj: tisková zpráva

Starý známý Bomberman se vrací: v červnu vyjde na PC i konzole

17. 3. 2018 11:00 | Preview | autor: Adam Homola |

Kdo vyrůstal v devadesátkách a nehrál s kamarády ve škole či doma Bombermana, respektive Dyna Blaster, jako by nebyl. Jednoduchá, ale ohromně návyková hratelnost funguje dodnes, jak ostatně loni předvedl zatím poslední Super Bomberman R. Ten vyšel pouze na Switch, ale už zanedlouho se dostaví i na PC a konzole.

Super Bomberman R vyjde na PC skrz Steam už 13. června, a na PlayStation 4 a Xbox One o den později, 14. června. Vývojáři si navíc připravili tři novinky, pro každou platformu jednu. PC verze dostane jako hratelnou postavu robota P-body známého z Portal 2, hráči na PlayStation 4 zase budou moct hrát za dvojici Ratchet & Clank a na Xboxu One to snad ani nemůže být nikdo jiný než Master Chief.

Jinak půjde o stejného Bombermana, jakého teď najdeme na Switchi, tedy s příběhovým módem, režimem Grand Prix a hlavně s možností multiplayeru, protože bez něj by byl Bomberman polovičatý. Bohužel se na PC i konzole přenese také největší nešvar hry, a to její cena: 40 eur, jak oznámilo Konami na svém webu. Právě kvůli ní si před rokem schytal Super Bomberman R největší vlnu kritiky. Samo o sobě jde totiž o docela fajn titul, který za váš čas rozhodně stojí, ovšem zda stojí za cca 1000 Kč, to už necháme na vás.

Konami se na hru po vydání na Switchi rozhodně nevykašlalo. Vývojáři skrze řadu updatů vylepšili technické neduhy a rozšířili ji i po obsahové stránce. Přidali hned několik nových postav, módů, map a kosmetických drobností.

zdroj: Vlastní

Super Bomberman R tak vstoupí na PC, PS4 a Xbox One pravou nohou, jen s pořád stejně přemrštěnou cenou. Tu před rokem kritizoval v recenzi na Games i Miloš, když napsal: „Léty prověřená bombermanská hratelnost nikdy nezestárne. I tentokrát funguje dobře, ale občas klopýtá o nepřehledné arény. Největším problémem celé hry je tak její tragicky přemrštěná cena.“

Miloš Bombermanovi udělil pětku, na serveru Metacritic se Metascore nakonec ustálilo na 62 bodech ze 100. Super Bomberman R tak sice bude v červnu v technicky i obsahově lepší formě, než v jaké hra před rokem debutovala na Switchi a jakkoliv jde ve skutečnosti o docela povedenou zábavu, možná by nebylo od věci vyhlížet spíše nějakou slevovou akci. Při takové ceně bude potenciál pro slevy, obzvláště na Steamu, nemalý…

pb zdroj: tisková zpráva

P-body pro Steam verzi hry

rc zdroj: tisková zpráva

Ratchet & Clank pro PS4 verzi hry

mc zdroj: tisková zpráva

Master Chief pro Xbox One verzi hry

Nejnovější články