„Stay a while and listen“ - příští hrdina Heroes of the Storm své nepřátele uspí
zdroj: tisková zpráva

„Stay a while and listen“ - příští hrdina Heroes of the Storm své nepřátele uspí

7. 4. 2018 10:00 | Preview | autor: Adam Homola |

Blizzardí MOBA Heroes of the Storm v pravidelných a velmi častých aktualizacích neustává ani v roce 2018, což platí jak pro vydávání nových hrdinů, tak pro úpravy téměř všech herních prvků. Čerstvě oznámeným přírůstkem je nový hrdina Deckard Cain, dobře známý všem hráčům Diabla. Je pravda, že ve třetím díle měl přeci jen méně výraznou roli, ale na jeho „Stay a while and listen“ nemůže žádný hráč dvojky zapomenout.

A právě jeho „Stay a while and listen“ bude přítomno i v Heroes of the Storm, ostatně bez něj by to prostě nebyl ten starý známý Deckard Cain. Nepřekvapivě půjde o léčitele a podpůrnou postavu v jednom, která je sice slabá a moc toho nevydrží, ale nepřátele dokáže solidně vyprudit a ještě u toho léčit své spoluhráče.

S Cainem se vám navíc vyplatí neskrývat se v keřích nebo někde za rohem. Vždycky bude lepší (a riskantnější), když se budete motat spoluhráčům pod nohama. Díky pasivní vlastnosti Fortitude of the Faithful z toho budete těžit co do vyššího brnění a rychlejší obnovy základních schopností.

zdroj: Archiv

Cainovou první základní schopností je písmenu Q přiřazený Healing Potion. Ten byl v Diablu III taktéž poněkud upozaděn, ale pamětníci si opět vzpomenou na první i druhé Diablo a opasky i inventáře plné léčivých (a mana) lektvarů. V Heroes of the Storm je budete moct v kůži Caina doslova rozhazovat kolem sebe.

Když léčivým lektvarem trefíte spoluhráče, ihned se vyléčí. Když nikoho netrefíte, nebo omylem minete, zůstane ležet lektvar na zemi, dokud přes něj někdo z vašeho týmu nepřejde. Lektvarů můžete mít v jednu chvíli vyhozených pět a při jejich správném umístění ve správnou chvíli lze nepřátelům solidně překazit plány.

To ostatně platí i pro druhou schopnost na klávese W jménem Horadric Cube. Ta nepřátele trošku poškodí, ale hlavně je na chvíli zpomalí, čehož mohou využít vaši parťáci. Poslední základní schopností Caina je Scroll of Sealing, kterou najdete na klávese E. Ta vytvoří v dané oblasti docela velký trojúhelník, který všechny nepřátele na jeho ploše poškodí, a ještě je na chvíli zastaví.

Heroes of the Storm zdroj: tisková zpráva

První Cainova ultimátka je hezky tematicky pojmenovaná Stay a While and Listen a jde o tak intenzivní předčítání z knihy, až tím Cain uspí všechny nepřátele před sebou.

Druhá ultimátka je podobně nevážná. Jmenuje se Lorenado a jde o tornádo plné knih a papírů z příběhového pozadí („lore“) Diabla. Lorenado nepřátelům neublíží, ale soustavně je odstrkuje, což může být v některých klíčových momentech důležitější než klasické poškození.

Deckard Cain by se měl v Heroes of the Storm objevit ještě v průběhu tohoto měsíce a bude tak následovat Fenixe, Maiev, Blaze a Hanza, kteří se do hry dostali v uplynulých měsících.

Heroes of the Storm zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články