Stealth detektivka Calvino Noir vás zavede do evropského podsvětí 30. let minulého století
zdroj: tisková zpráva

Stealth detektivka Calvino Noir vás zavede do evropského podsvětí 30. let minulého století

28. 8. 2015 16:27 | Preview | autor: Adam Homola |

Právě vydaná černobílá detektivka Calvino Noir vás zavede na cestu napříč evropským zpodsvětím ve 30. letech minulého století. Tuhle zápletku vývojáři zabalili do stylizovaného temného vizuálu, který se velmi silně inspiruje noirovým žánrem starých filmů a na hře to je logicky vidět. Nejde přitom o klasickou černobílou paletu, ale o hezkou hru světla, stínů a odstínů šedé.

Ty jdou ruku v ruce s lokacemi, které jsou pro hraní klíčové: evropské lokality, ve kterých hraje prostředí hlavní roli. V Calvino Noir se budete často plížit po střechách, schovávat se ve stínech a utíkat před nepřáteli. Proto je důležité znát své okolí a vědět, co si můžete dovolit, kam až můžete zaběhnout, a kde se schovat.

zdroj: Archiv

Jednou ze zajímavých vlastností hry je trojice hlavních hrdinů. Všechny tři postavy můžete ovládat (ne zároveň) a pokaždé využít trochu jiný postup. Jednou lze jít k cíli hrubou silou hlava nehlava, zato jindy zase vezmete jinou postavu a uplatníte jiný přístup, kdy vás nikdo nespatří. Calvino Noir je také plná puzzlů s několika možnostmi jejich řešení - znalost prostředí a dané situace tak bude důležitá pro přechytračení nepřátel.

Celá hra má celkem sedm úrovní, rozdělených do tří aktů. Jestli vás hra zaujala, není nic jednoduššího než si kliknout na Steam, PlayStation Store nebo iOS a pustit se do noirové detektivky na vlastní kůži.

Prvotina od studia Calvino Noir Limited vás na Steamu a PS4 vyjde na 24 dolarů, zatímco na iOS je hra rozdělená na akty, kdy jeden stojí 4 dolary.

Nejnovější články