Střípky o bonusech v PS2 verzi Resident Evil 4
zdroj: tisková zpráva

Střípky o bonusech v PS2 verzi Resident Evil 4

11. 9. 2005 13:13 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Resident Evil 4, vynikající herní partie z GameCube (recenze, 90%) se nezadržitelně blíží na PlayStation 2 a s tím souvisí informace napovídající více o bonusech v PS2 verzi obsažených.

K dříve vyřčenému je nyní třeba doplňující info ohledně druhé hratelné postavy jménem Ada Wong. Jistě, Leon Kennedy bude stále na postu hlavního hrdiny, ale na Adu (potažmo hráče) zde čeká nejenom akční scénář Assignment Ada po skončení Leonova dobrodružství, ale též velice zajímavá příběhová kapitola příhodně nazvaná Separate Ways s bonusovou složkou Ada’s Report, co více vypovídá o působení téhle femme fatale v Resident Evil 4. Konečně na její aktivity můžete nahlédnout zde. Tahle nadstavba přitom vychází z prvotního záměru tvůrců mít ve hře vedlejší questy a to buď pro Luise Seru nebo Ashley (nicméně hraní za postavu téhle dívčiny si samozřejmě na chvíli vyzkoušíte), bohužel z různých důvodů z myšlenky nakonec sešlo. Aby se v PS2 portu znovu připomenula, ale přednost nakonec dostala tajemná Ada Wong.

Ještě než se dostaneme k Separate Ways je třeba zmínit, že na rozdíl od GC verze, kde se Ada pohybovala (myšleno v rámci jejího scénáře) ve "vojenském úboru", anžto by údajně bylo velice problematické implementovat její originální rozevlátý oblek do hry - překvapivě jinak tomu bude v PS2 inkarnaci, kde si Adu užijete v jejích sexy čínských šatech. Dlužno poznamenat, že v tomto případě se úkolu tvůrci zhostili spíše z jakéhosi nadšení pro věc… ale pokročme již ke scénáři Separate Ways, který má zohledňovat události, kdy je Ada v hlavní příběhové kampani "mimo obraz" a řeší takříkajíc vlastní záležitosti. Jak možná víte, v průběhu hraní dojde několikrát k jejímu setkání s Leonem, takže touto cestou se na průběh hraní RE4 budete dívat striktně z jejího pohledu. A třebaže nemá jít zdaleka o tak dlouhé dobrodružství jako v případě Leona, rozhodně jde o přitažlivý prvek, svým způsobem evokující Resident Evil 2.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

S Adou při prostupu hrou (rozdělenou v tomto případku na pět kapitol) se dočkáte nových lokací, s čímž souvisí fakt, že v inventáři máte místo pro tzv. "grapple gun", s jehož pomocí se můžete vyšplhat do výše položených míst. Přese všechno však hlavním záměrem Separate Ways je kompletace příběhu skrze převyprávění separátní story s Adou Wong, která má vědět více, než samotní hráči. A dostane se vám tak něco skutečně šokujících zjištění!

V závěru se ještě sluší přidat povzdech vývojářů, že RE4 skutečně nebyl původně plánován pro PS2, na portu se spolupodílelo 60% lidí z týmu pracujícího na GC verzi, přičemž vedle hodnotné grafické stránky - která však nebyla zcela prioritní - se autoři ponejvíce soustředili na framerate a načítací časy. Každopádně převod na PS2 byl údajně velice náročný, nicméně vývojářský tým měl odvést skvělou práci. Počítaje v to dále ještě kupř. implementaci dvou nových soubojů s bossy, či další kostýmy, mezi nimž je zbroj pro Ashley. Bonbónkem nakonec může být zmínka, že by v budoucnu byla možná vlastní hra s Adou Wong.
zdroj: GamePro

gamepro

Nejnovější články