Super Mario Odyssey vypadá po Zeldě jako další titul, který na Switch musíte mít
zdroj: tisková zpráva

Super Mario Odyssey vypadá po Zeldě jako další titul, který na Switch musíte mít

15. 9. 2017 14:48 | Preview | autor: Adam Homola |

Rodinný klenot Nintenda a nejznámější herní postava vůbec se vrátí už za necelé dva měsíce a nebude sám. Namísto pomyslného kooperativního režimu bude Mariovým parťákem jeho vlastní čepice, kterou budete moct v Super Mario Odyssey ovládat. Nintendo teď krátce před vydáním hry věnovalo novému Mariovi nemalou část svého posledního Directu a představilo několik novinek, včetně pestrých království.

Že bude nový Mario jiný, víme už od jeho oznámení. Namísto jednoho obřího sandboxu jako ve výborné The Legend of Zelda: Breath of the Wild si na nás tvůrci chystají sice také rozsáhlý sandboxový svět, ale rozkouskovaný na několik různých království.

O leckterých z nich už víme delší dobu a na videích jsme je viděli i v pohybu, ale novinkou je například odhalení Snow Kingdom s mrazivou oblastí Shiveria, nebo turistickou destinaci Bubblaine, kterou zase najdete v Seaside Kingdom.

Tam mimochodem uvidíte Maria v plavkách, což je jeden z těch několika momentů, kdy jsem při sledování videa nadzvedl obočí. Vedle pláže s průzračnou vodou a zasněžené Shiverie se podíváte ještě do New Donk City (Metro Kingdom), Toastarena (Sand Kingdom), Mount Volbono (Luncheon Kingdom), Steam Gardens (Wooded Kingdom), Bonneton (Cap Kingdom), Fossil Falls (Cascade Kingdom) a dalších lokací.

zdroj: tisková zpráva


Pořád ještě nejde o výčet všech království, vývojáři chtějí i překvapit, a tak si některá z nich nechávají pro sebe. Mezi královstvími se budete s Mariem pohybovat v jeho soukromém „letadle“ Odyssey, co vypadá jako velký klobouk. Odyssey přitom nefunguje na benzín nebo něco podobného, ale na Měsíce. Ty váš dopravní prostředek pohání a na cestování do určitého království jich potřebujete určitý počet.

Měsíců má být v každé lokaci hromada, ale ne ke všem se dostanete jen tak. Některé mohou být pohozené u cesty, jiné si musíte zasloužit vyřešením zapeklitého puzzlu a jiné zase vybojovat. V mezičase pak můžete objevovat dané království, prozkoumávat všechna možná zákoutí, plnit hlavní úkoly, nebo se jen tak vyblbnout v různých minihrách, jako je například skákání přes švihadlo, běh, nebo závody s dálkově ovládanými autíčky.

S minihrami se pojí i online žebříčky, kde můžete poměřovat svůj výkon s ostatními hráči. Další poněkud nezvyklou vrstvou je síť obchodů Crazy Cap, kde si lze za pár mincí nakoupit různé kosmetické věci pro Maria i jeho loď Odyssey. Podle všeho by mělo jít pouze o vizuální parádičky a drobnosti, tedy nic zásadního, co by ovlivnilo hratelnost.

Vystylovaného Maria v novém oblečku si pak můžete díky zdejšímu fotomódu Snapshote Mode vyfotit a fotku sdílet. Super Mario Odyssey tak s každým dalším videem působí lákavěji a jakkoliv už na Switch najdete minimálně jednu hru, kterou musí zkusit každý majitel konzole, v podobě Zeldy, nový Mario bude nejspíš titulem, který úspěšnou konzoli od Nintenda posune ještě o kus dál. Super Mario Odyssey vyjde exkluzivně na Nintendo Switch už 27. října.

Nejnovější články