Survival RPG Kenshi vstupuje do early accessu s obřím světem a spoustou možností
zdroj: tisková zpráva

Survival RPG Kenshi vstupuje do early accessu s obřím světem a spoustou možností

1. 4. 2016 14:11 | Preview | autor: Adam Homola |

Řady sandboxových survival RPG her se chystá rozšířit projekt s názvem Kenshi s údajně obřím světem. Vývojáři ze studia Lo-Fi Games chystají do plné hry přes 900 kilometrů čtverečních krajiny a malou ochutnávku nabízí na Steamu už teď v early access verzi.

Kenshi je v první řadě RPG s důrazem na sandboxovou hratelnost a ke klasickým prvkům jako je survival, crafting a stavění přidává svobodu ve specializaci a týmovou hratelnost. Jakmile se vymaníte z drsného začátku hry, můžete se vydat na cestu s cílem stát se obchodníkem, zlodějem, válečníkem, dobrodruhem, rebelem, farmářem, otrokem… Nebo vás mohou sežrat kanibalové.

Abyste v drsném světě přežili, můžete si postavit dům, obehnat ho zdmi a novou výstroj i výzbroj si vynalézt a následně vyrobit. Vývojáři plánuj také několik frakcí, propracovaný technologický strom s možností stavět celá města se zničitelnými budovami a chybět nemá ani systém farmaření. A to včetně škůdců, lovu zvířat a následného zpracování kůží.

zdroj: Archiv

Na příběhu Kenshi stát nebude, přesto jsou už ve stávající verzi hry dialogy a první z hlavních frakcí - Holy Nation. Jde vidět, že si vývojáři ukousli opravdu velké sousto a bude trvat dlouho než ho pořádně sežvýkají. Ostatně, při pohledu na video je zřejmé, že hra je teprve na začátku své cesty - jak po grafické, tak technické stránce.

Alfa verze je na Steamu k dostání za 15 eur, což není finální cena. Ta má být vyšší a tvůrci se k ní budou propracovávat průběžně s tím, jak do ní budou přidávat nové funkce. Nasadili ale klasický model „kup hned a pak nepřiplácíš,“ tudíž čím déle chcete čekat, tím více potom zaplatíte.

Kenshi zdroj: tisková zpráva

Lo-Fi Games upozorňují, že současná verze hry je nejen nedodělaná, ale také zabugovaná, a může prý i dost padat. Nicméně i v tomto stavu má hra na Steamu přes 2000 uživatelských recenzí, povětšinou kladných.

Nejnovější články