Survival střílečka SCUM simuluje všechno – krevní tlak, množství vitaminů i počet zubů
zdroj: tisková zpráva

Survival střílečka SCUM simuluje všechno – krevní tlak, množství vitaminů i počet zubů

9. 4. 2018 12:41 | Preview | autor: Václav Pecháček |

Co se vám vybaví, když se řekne „survival“? Mně před očima vytanou neukojitelní Otesánkové, co si musí cpát do chřtánu kopu jídla každých pět minut. Ze začátku to byla legrace, ale po osmdesáté variaci na doplňování rapidně klesajícího ukazatele hladu už mě shromažďování jablek a müsli tyčinek začalo poněkud vytáčet. S nesmírnými obavami vám tedy představuji SCUM – multiplayerovou střílečku, která simuluje celé tělo včetně trávení, obsahu kyslíku v krvi a množství různých vitaminů.

Objem informací, které vám o těle vašeho avatara nabízí červený čip zaražený zezadu do lebky, je doopravdy ohromující. Ve videu níže jsou jednotlivé cifry a vlnovky vysvětleny, ale jak uznává sám vypravěč: pokud to všechno chápete, gratulace! Jste doktor.

zdroj: Archiv

Zní to skoro jako nějaký vtip, jako parodie na profláklý žánr, ale SCUM rozhodně nemá malé cíle. O dostatečný přísun bílkovin se staráte proto, aby vám pořádně narostly svaly. O svaly se staráte proto, abyste mohli efektivněji zmlátit ostatní hráče, kterých se kromě vás na serveru bude prohánět 63. A pokud oni zmlátí vás, dost možná se dostanete do problémů. Hra si je vědoma i počtu vašich zbývajících zubů, a pokud klesne na nulu, už nesežvýkáte žádné jídlo a budete si ho muset připravit v tekuté formě.

Boj nablízko není jedinou možností, jak trošku redukovat počet hladových krků, co dychtí po omezených zásobách jídla. Po krajině jsou rozesety i střelné zbraně, a další vybavení či vychytávky vám můžou poskytnout sponzoři. Celý SCUM je totiž zasazený do další z řady vyvražďovacích soutěží, které, můžeme-li věřit knihám, hrám a filmům, do pár let vytlačí z televize Výměnu manželek i talentové soutěže.

Hra by v příštích pár měsících měla vstoupit do předběžného přístupu na Steamu, kde také najdete spoustu dalších videí vysvětlujících ostatní mechaniky. Přítomen bude stealth, rozsáhlý strom schopností, simulace vlhkosti látek, a v plné verzi by měl dorazit i příběhový obsah včetně misí nebo vozidla.

SCUM přetéká velkými ambicemi, ale vývojáři z Gamepires nejsou žádní nováčci (mají na triku skvělé destrukční závody Gas Guzzlers), a navíc je podporují další zkušení borci ze studia Croteam a vydavatel Devolver Digital. Zájemci o plnou verzi tak můžou s nadějí vyhlížet první půli roku 2019, kdy by mělo dojít k opuštění early accessu.

Nejnovější články