Svět s dinosaury v RTS Paraworld
zdroj: tisková zpráva

Svět s dinosaury v RTS Paraworld

7. 8. 2004 21:21 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Německé studio SEK (SpieleEntwicklungsKombinat), součást Sunflowers, má nyní plné ruce práce s vývojem své nové hry, 3D real-time strategie Paraworld.

V té vám bude umožněno cestovat mezi různými dimenzemi a podívat se tak třeba do našeho paralelního světa, ve kterém však nedošlo k vyhynutí dinosaurů. Vývojáři říkají, že inspirací ke scénářům se jim staly různé mýty a legendy, například o dracích, bájné Atlantidě nebo o záhadných zmizeních různých vědců a badatelů - prostě všechny tajemné příběhy, které by mohla vysvětlovat třeba existence paralelního světa.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Celkem se ve hře objeví tři odlišné rasy, které však ještě dosud nemají své názvy. Ta první by měla každopádně vycházet ze severských kultur a její příslušníci se budou spoléhat především na své bojové schopnosti. Druhá bude zase vynikat v chování zvířat a živočišné výrobě a ta třetí pak ve vývoji nových technologií. Všechny rasy budou mít přístup k jednotkám hrdinů, mezi kterými narazíme například i na postavu Charlese Darwina.

Pokud jde o herní engine PEST, ten je vlastní technologií SEK a byl prý vyvinut speciálně pro užití v strategiích a RPG. Mezi jeho přednosti patří hlavně zvládání velkého počtu objektů na mapě, možnost volného pohybu kamery a detailní zoom. Jedna postava se prý skládá až z 6000 polygonů. Ve hře se budou dále také pravidelně střídat den s nocí, což nemá být pouze samoúčelným rysem, ale například to ovlivní i chování některých zvířat. Jak krásně svět Paraworldu vypadá, demonstrují tyto již dříve uvolněné screenshoty.

Nedílnou součástí hry se stane také multiplayer, který prý mimochodem v SEK testují už více než rok. K dispozici budou tři MP mody a všechny půjdou hrát jak přes LAN, tak i přes internet. V současné době je Paraworld ve vývoji již dva a půl roku, ovšem teprve někdy teď by se hra měla dostat do fáze alfa. V praxi to tedy prý znamená, že ji neuvidíme ještě minimálně dalších šest měsíců. Anglická i německá verze by se každopádně měly do světa dostat ve stejný čas.

kate

Nejnovější články