Tahovka Warhammer 40,000: Mechanicus poprvé představí technologicky nejvyspělejší armádu Impéria
zdroj: Kasedo Games

Tahovka Warhammer 40,000: Mechanicus poprvé představí technologicky nejvyspělejší armádu Impéria

22. 2. 2018 16:57 | Preview | autor: Patrik Hajda |

Warhammer to v posledních letech slušně rozjíždí na poli videoher, a to jak v podobě fantasy, tak i sci-fi univerza. Považte sami loňský rok – Total War: Warhammer II, Dawn of War III, Sanctus Reach, Space Wolf. Teď to porovnejte s oznámeními na letošek – Warhammer: Vermintide II, Inquisitor – Martyr, Gladius – Relics of War, Battlefleet Gothic: Armada 2, The Horus Heresy: Betrayal at Calth, a teď se k nim přidává ještě Mechanicus. Ten se točí kolem imperiální armády Adeptus Mechanicus, která vyniká svými pokrokovými technologiemi.

Warhammer 40,000: Mechanicus vás postaví do role Magose Domina Faustinia, který vede expedici Adeptus Mechanicus. Společně se vydáváte na expedici ve jménu Impéria, jejímž cílem je najít dávno zapomenuté technologie na znovu objevené planetě Silva Tenebris. Celou operaci nejprve plánujete za pomoci technologie Noosphere (rozvinuté lidské vnímání sloužící jako skener oblastí) a následně musíte opatrně nakládat s dostupnými zdroji.

Při prohrabávání se ruinami zaniklého světa čelíte důležitým rozhodnutím, která ovlivňují průběh mise, určují osud vašich vojáků a ve výsledku mají přímý dopad i na celé Impérium. Vámi zvolený způsob hraní vás dovede k jednomu z možných konců hry, čímž se otevírá minimálně jeden důvod k opakovanému hraní. Za příběhovou stránkou pak stojí spisovatel Ben Counter, kterého můžete znát díky knížkám z Black Library.

zdroj: Vlastní

Silnou stránkou hry budou samotní Adeptus Mechanicus, tedy lidé, kteří zanevřeli na slabou tělesnou schránku a zdokonalují se pomocí technologických vylepšení. Jednotlivé části svého těla rádi nahrazují technologickými výdobytky, jejichž výběr bude plně ve vaší režii. V nabídce jsou stovky možných kombinací, jimiž si přizpůsobíte jednotlivé členy expedice.

Bez záběrů z hraní můžeme jen spekulovat o vlastní hratelnosti. Jediným vodítkem je popisek na stránce Steamu, který Warhammer 40,000: Mechanicus popisuje jako taktickou tahovku. To dává vzhledem k tahové podstatě předlohy smysl. Hra by měla vyjít ještě letos.

Nejnovější články