Tajemná nákaza v hororové Pathologic
zdroj: tisková zpráva

Tajemná nákaza v hororové Pathologic

1. 7. 2004 11:11 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Přede dvěma lety přišli vývojáři Ice-Pick Lodge s nápadem na vytvoření akční hororové hry a začali ji stavět na svém vlastním grafickém enginu.

Pathologic zdroj: tisková zpráva Nyní již vstupují do fáze alfa a doufají, že ji dokončí ještě před koncem roku. K vydání by pak mohlo dojít na začátku roku 2005. Tento projekt znáte pod názvem Pathologic. Jde o příběh tří mladých lidí - talentovaného vědátora, lékaře samouka a výstřední dívky - kteří musí přežít 12 hrůzostrašných dní ve velmi zvláštním městečku, jež je pohlcováno neznámým zlem. Toto místo je ztraceno hluboko ve stepi a jeví se z části starověké a z části moderní. Každého z hrdinů zde čeká něco jiného. Budou pozorovat, jak zde vše umírá v agónii a snažit se pochopit, jak ta děsivá epidemie vlastně začala, jak ji lze zastavit, a za jakou cenu.

Herní svět i příběh je vlastním dílem samotných Ice-Pick. Avšak postavy, jejich pocity a pohnutky, jsou již inspirovány a ztvárněny skutečnými herci. Pokud jde o atmosféru, tvůrci připouštějí možnou podobnost s filmy Davida Lynche. Nechali se prý ovlivnit také díly takových spisovatelů jako Franz Kafka, Gustav Myerink, Umberto Eco či Edgar Allan Poe. Žánr titulu lze definovat poměrně těžko. Jednak vám zde totiž půjde o sbírání určitých předmětů, které vám pomohou dbát o vaše zdraví či vybavení, pak budete muset přijít na kloub zápletce, plnit úkoly, zachraňovat nebo naopak zabíjet některé NPC. Přitom se budtee muset snažit vyhýbat infekci (nebezpečí se může skrývat všude) a pečlivě organizovat svůj čas. Rovněž budete moci obchodovat, bojovat, loupit nebo rabovat.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Veškerá akce se bude odehrávat v prostředí onoho města, které je tvořenou více než stovkou různých budov (od obyčejných domů, přes soukromé rezidence, po různé speciální stavby). Interiéry každé z nich jsou prý zpracovány velmi pečlivě. Přístup do jednotlivých domů se bude otevírat nebo zavírat na základě hráčovy aktivity nebo na základě různých událostí ve hře. Setkáte se zde s 27 různými NPC a více než 30 typy typických obyvatel města. Každá z těchto postav bude mít svou osobnost, minulost i tajemství. Většina míst i věci ve hře je kontaminovaná a nebezpečná.

Nepřátelé v této hře jsou velmi neobvyklí. Především to bude ona zvláštní nákaza. Jde o nepřítele velmi zákeřného, všudypřítomného a neviditelného. Samozřejmě narazíte i na různé lotry, zloděje, zabijáky, žháře, apod. Rozhodně prý budete mít nač střílet, ne vždy vás to však přiblíží vítězství. V Pathologic jde totiž především o zažehnání toho strašného moru. A aby to bylo zajímavější, vaším druhým hlavním nepřítelem bude čas. Zbraně, jako ve správném hororu, nebudou na každém rohu a budou drahé. Vzácná a nákladná bude také munice, jídlo, léky a další potřebné věci. Hra, během které vás bude doprovázet depresivní psychedelická hudba, také bude moci skončit asi pěti různými způsoby.

zdroj: HomeLANGanGamers

korgull

Nejnovější články