Taktický noir All Walls Must Fall z futuristické studené války vychází za nižší cenu
zdroj: tisková zpráva

Taktický noir All Walls Must Fall z futuristické studené války vychází za nižší cenu

23. 2. 2018 16:25 | Preview | autor: Adam Homola |

Studená válka nikdy neskončila. Píše se rok 2089, jsme v techno-futuristickém Berlíně zahaleném do stylového noir kabátku a na pozadí zuří konflikt s možnou nukleární hrozbou. Do takového prostředí vás vrhne novinka All Walls Must Fall, která po dvou a půl letech vývoje vychází na Steamu a Itch.io.

All Walls Must Fall je jeden z těch malých sympatických případů, který si prošel úspěšným Kickstarterem, relativně krátkým pobytem v programu předběžného přístupu na Steamu (cca půl roku), a teď má za sebou nově i vydání regulérní plné verze.

Hru seženete na Steamu za 10 eur, nebo na Itch.io za 10 dolarů. Původně měla stát 15 eur, ale vývojáři si těch 5 eur odpustili, a ještě hru na vydání poslali do 30procentní slevové akce. Pro vydání připravili taky přiložený trailer a obrázky, na které se můžete podívat v galerii na kartě hry.

zdroj: Archiv

Tvůrci ze studia inbetweengames se nijak netají svými inspiracemi a vzory, které lze rozdělit mezi staré a novodobé klasiky. K těm starým patří původní X-Com, Syndicate a REZ, zatímco z nových jmenují The Banner Saga, Braid, Superhot a Crypt of the Necrodancer.

Berlínský taktický thriller se zničitelným prostředím a simulovaným davovým sandboxem má hezké inspirace. Kladné jsou i první reakce hráčů na Steamu. All Walls Must Fall vyšla jak na Windows, tak na Mac i Linux. Na Steamu ji najdete tady a na Itch.io zase tady.

Nejnovější články