Textová adventura Code 7 vás pošle do vesmíru za počítačovým terminálem
zdroj: tisková zpráva

Textová adventura Code 7 vás pošle do vesmíru za počítačovým terminálem

26. 9. 2016 13:52 | Preview | autor: Honza Konfršt |

Éra textových adventur je sice již daleko za námi a mezi dnešním hráčským publikem pamětníci těchto časů již často vedou ke hraní vlastní děti, zcela mrtvý tento žánr ale také ještě není. Důkazem toho je například projekt Code 7 – moderní pojetí textové adventury, jež v sobě kombinuje sci-fi příběh viděný z perspektivy jediného počítačového terminálu.

Code 7 vás pošle na vesmírnou bázi, která se za záhadných okolností odmlčela. To je samozřejmě zapotřebí řádně vyšetřit, a tak se tam vy v roli hlavní postavy jménem Alex vydáváte se svojí kolegyní – Sam. Jenže během přistání dojde k nehodě a duo postav se rozdělí – Sam je v centru dění, Alex uvízne u prostého počítačového terminálu. Z toho ale naštěstí lze ovládat vše na straně Sam a lze ji navigovat skrze primitivní mapu. A v tu chvíli také začíná příběh jediné počítačové obrazovky a hackerského umu. Z charakteru hry vám však musí být okamžitě jasné, že zde o akční jízdu rozhodně nepůjde.

zdroj: Archiv

Vedle výše zmíněné ukázky vás tvůrci především posílají na Kickstarter, kde žádají o 15 tisíc eur. Třetinu již mají přitom vybranou a aby si získali i vaše srdce (a peníze), tak vás zvou k vyzkoušení ochutnávky. Code 7 dorazí v epizodickém formátu a nultá, zhruba hodinová. epizoda je k vyzkoušení již nyní. Kupovat zajíce v pytli tedy nemusíte.

Vedle demoverze a výše přiloženého traileru pak tvůrci sdílí i povinné kickstarterové video, ve kterém uvádějí další detaily a nadále zvou do světa viděného zpoza terminálu. V roli Alexe budete posouvat Sam dál kupředu a pomáhat jí, budete jejíma očima i ušima a společnými silami budete bojovat proti zvlčilé umělé inteligenci. Jednotlivé řádky příběhu a kódu se přitom odehrávají i za pomocí chytrých nápověd a především za doprovodu plného dabingu, což v případě textové adventury nápadně připomínající systém MS-DOS zážitku rozhodně pomáhá.

Zajímavý mix sci-fi a tradičního přístupu textovek dorazí na trh a dovede vás k jednomu ze svých volitelných konců během dubna příštího roku. Celkem bude k mání pětice epizod a každá slibuje představit jednu novou postavu a nabídnout zhruba 1,5 hodiny příběhu. Tedy za předpokladu, že se na Kickstarteru splní potřebné cíle. Našlápnuto však má dvojice indie vývojářů velmi dobře. Pro další detaily můžete zavítat na web hry a na vývojářský blog.

Nejnovější články