The Incredible Adventures of Van Helsing II se pomalu odhaluje
zdroj: tisková zpráva

The Incredible Adventures of Van Helsing II se pomalu odhaluje

13. 12. 2013 17:20 | Preview | autor: Adam Homola |

The Incredible Adventures of Van Helsing bychom mohli určitě zařadit k příjemným překvapením roku. O hře před jejím vydání nikdo moc nevěděl, najednou se zjevila a byla to překvapivě hodně povedená Diablovka. Dvojka na sebe nenechá dlouho čekat, ale zatím jsme o ní skoro nic nevěděli. Dneškem se to mění - vývojáři totiž vydali spoustu základních informací o tom, jaké budou ve hře novoty a vůbec herní prvky.

Tvůrci v tiskové zprávě hned zkraje upozorňují, že The Incredible Adventures of Van Helsing II nebude pouhým map packem s pár novými monstry, ale že půjde o plnohodnotné pokračování se vším všudy. Některé systémy z jedničky ale zůstanou, některé se upraví a jiné zmizí úplně. Dvojka nebude šetřit ani dialogy, easter eggy a humorem. Nic z toho chybět nebude a na základě pozitivních reakcí na jedničku toho bude ve hře ještě mnohem víc.

V pokračování si můžete vybrat mezi třemi hratelnými třídami - bude přítomen tradiční Hunter, který bude střílet a ohánět se zbraněmi i na blízko. Druhým pánem do party bude Thaumaturge, což je místní obdoba kouzelníka. Trojici uzavírá Arcane Mechanic, který bude mít k dispozici různé hračky, udělátka a vůbec půjde na akci trochu netradičně. Žádná z těchto postav nebude v nějakém případném DLC, všichni tři budou už v základní hře.

S Hunter’s Lair se nic velkého měnit nebude, zůstane i ve dvojce, takže pořád si budete moct schovávat nalezené poklady, obchodovat s NPCčky, teleportovat se mezi lokacemi nebo třeba vyrábět nové předměty. Minihra s principy tower defense žánru se rozšíří, půjde pokládat pasti, vylepšovat stávající věci a to všechno až do 7 úrovně nepřátelských vln, které se na vás budou valit. Celá tahle minihra bude ale doprovodná, ve hře bude jako volitelný vedlejší úkol.

Budete se taky starat o spojence, vylepšovat bojovníky Resistance nebo jim přidělovat loot, který najdete někde po cestě. Na pomoc si půjde přivolat Lady Katarinu, bude možné kombinovat modifikace tří schopností na osmi aktivních skillech skrze body Rage nebo třeba upravovat předměty pomocí magických run. Kdyby vám to bylo málo, tak bude možné přivolat Chiméru, kterou můžete taky vylepšovat.

Chybět nebude ani multiplayer, který ve hře bude ve formě PvP módu pro osm hráčů. Pokud vzájemnému rubání se moc neholdujete, tak se můžete těšit na kooperativní mód - až ve čtyřech hráčích můžete proběhnout celou příběhovou kampaň. The Incredible Adventures of Van Helsing II vypadá zatím moc pěkně, a když už víme, jak se povedla jednička, můžeme doufat, že dvojka na tom bude jen stavět a doladí to všechno ještě víc.

Nejnovější články