Tokijská prezentace RPG Lost Odyssey
zdroj: tisková zpráva

Tokijská prezentace RPG Lost Odyssey

22. 9. 2007 16:16 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

V dalším čtyř-dévédéčkovém RPG od autora Final Fantasy potkáte spoustou zajímavých postav, mezi nimi i nesmrtelné.

Další Sakaguchiho RPG pro Xbox 360, Lost Odyssey, bylo na výstavě Tokyo Game Show prezentováno v hratelné podobě, z níž vyplynulo následující: anglické nadabování hry je již kompletní, vybrané hlasy působí velmi přesvědčivě a stejně tak četné nehratelné filmové sekvence, díky nimž hru sami tvůrci označují za interaktivní drama.

I z toho důvodu bude hra vydána naneuvěřitelných 4 DVD nosičích, přičemž doba hraní má nabídnout rozmezí mezi 40-50ti hodinami. Neodpustím si v téhle souvislosti myšlenku, že je v herním byznysu stejně něco špatně, když se takhle epický titul prodává za stejné peníze jako nějaká akční jízda na pár hodin (kupř. Heavenly Sword :) Zajímavostí během četných dialogů je motiv obrazu v obraze přibližující tvář hovořícího, což však nemá mít zdaleka takový efekt jako ve výše připomenutém Heavenly Swordu. Tvůrci nicméně zaručují, že vás zdejší story maximálně vtáhne do dění.

zdroj: Archiv


Lost Odyssey TGS '07 off-screen trailer - stažitelná verze (67 MB, HD)

V něm bude mít pochopitelně hlavní slovo častá soubojová fáze. Během fyzických útoků se v průběhu animace, ve které se kupř. hlavní hrdina Lost Odyssey jménem Kaim přibližuje ke svému soupeři, okolo tohoto zobrazí postupně se zmenšující specifický kruh. Ten následně odráží efektivitu Kaimova útoku, úspěšnost přitom vychází ze správného načasování stisku akčního tlačítka. Své si k probíhajícímu boji řekne i strategické rozmístění postav, kdy slabší jedince (s magickými dispozicemi či střelci na větší distanc) postavíte dozadu a dopředu dáte figury s vyšší výdrží. Navíc, pokud tito nebudou útočit, poslouží coby ochranná zeď právě pro slabší charaktery v zadních řadách.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

V rámci zlepšování dovedností je pamatováno na magii a v jejím rámci na čtyři základní elementy (oheň, voda, země, vzduch), jež lze různě kombinovat pro zcela odlišná kouzla. Zajímavostí je, že učit se novým věcem mohou pouze smrtelní jedinci, kteří až po určité době mohou kupř. další kouzlo předat zde představeným nesmrtelným postavám, jako je nejenom v textu zmiňovaný Kaim. Po vzoru Final Fantasy IX budete moci hrát za dvě a možná i více skupin hrdinů, přičemž každá bude smět participovat v trochu jiném sledu herních událostí!
zdroj: 1UP

mart

Nejnovější články