Tony Hawk Pro Skater 4 pro PC nebude
zdroj: tisková zpráva

Tony Hawk Pro Skater 4 pro PC nebude

30. 10. 2002 13:13 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Není to tak dávno, co Gearbox Software vytvořili PC port třetího dílu oblíbeného skejťáka Tonyho Hawka a už tu máme smutnou zprávu, že čtyřka poputuje definitivně pouze na konzole.

Dokonce i navzdory velkému úspěchu, který předchozí titul na PC sklidil (recenze), se THPS4 dočkají pouze majitelé Xboxu, PS2, PS, GBA a GC. Tvorbu si pod hlavičkou Activisionu opět vzali na starost vývojáři z NeverSoft a výsledek jejich práce vyšel na trh v USA minulý týden. Jak se jim čtyřka povedla?

Jedna z prvních recenzí PS2 verze Tony Hawk's Pro Skater 4 na GameSpotu hovoří jednoznačně: 9.5/10 a opět velký posun vpřed. Jen těžko lze uvěřit, že první díl vyšel teprve v roce 1999 a dnes celá čtyřčlenná série patří k těm nejúspěšnějším nejen v oblastí sportovních titulů. Čtvrtý díl nepřináší jen změny v grafice postavené na Renderware enginu (např. GTA), ale přidává i zcela nové herní prvky, rozšiřuje stávající mody a přidává i kariéru. Ačkoliv mnoho efektů zůstává stejných, rozpoznat můžete třeba nové animace postav nebo předělané zvuky a hlasy. Vlastníci PlayStation 2 si mohou zahrát celkem devět úrovní: College, San Francisco, Alcatraz, Kona, Shipyard, London, Zoo, Carnival a Hoffman, ve kterých naleznou ještě jakési mezihry.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Obtížnost by se měla nést v duchu posledního dílu - na své si tedy přijdou jak začátečníci, tak sběhlí profíci, i když recenze na GS řadí hru rozhodně do kategorie těch náročnějších titulů. Zlepšení se údajně dočkal i Skate Park editor a do multiplayeru přibyly dva nové mody Capture the Flag a Goal Attack. Na evropském videoherním trhu vychází THPS4 až příští měsíc a zatím vše nasvědčuje tomu, že žádné demo nebude. Nám PCčkářům zbývá jen doufat, že se Activision nakonec umoudří a rozhodne se později s vidinou snadného zisku provést i konverzi na PC. Těžko říct, zda by tím případným vyvoleným týmem mohl být opět Gearbox, ten má totiž nyní plné ruce práce například s Counter-Strike: Condition Zero, Halo nebo James Bond 007: NightFire.

kate

Nejnovější články