Total War: Three Kingdoms přidává krev a brutalitu, trpět budou i chudáci koně
zdroj: tisková zpráva

Total War: Three Kingdoms přidává krev a brutalitu, trpět budou i chudáci koně

21. 6. 2019 12:40 | Preview | autor: Václav Pecháček |

Středověká Čína v Total War: Three Kingdoms je docela drsné místo. Když místní obyvatele zrovna netrápí šílené horko ze sálajícího obleženého města, obtěžuje je naopak zima, když jim někdo vrazí do srdce chladnou ocel. Přesto se to prozatím obešlo bez nějakého velkého krveprolití – mrtví sebou zkrátka spořádaně plácli do bláta, jednou dvakrát se zaškubali a bylo. Ale už nikdy víc. Nové rozšíření totiž do Three Kingdoms přidává pořádnou porci brutality. Připravte se na uťaté hlavy, vyhřezlá střeva, dokonce i chybějící koňské nohy.

Hry série Total War mají jeden zvláštní zvyk: Při vydání jsou prosté excesivního násilí a stříkající krve a to všechno tam dodá teprve pozdější, velmi levné DLC. Důvodem není ani tak touha vytahat z fanoušků dalších pár dolárků, jako spíš mazaný způsob, jakým obelstít věková omezení. Základní hra klidně může být 16+ a nálepku Mature dostane pouze DLC (aspoň tedy ve většině zemí). Geniální!

DLC Reign of Blood v tomhle případě stojí 3 eura a vyjde za 6 dní, 27. června. A jak ukazuje trailer, nebude to nic pro slabé povahy. Stříkající kečup z ran vem čert, na ten jsme všichni zvyklí – ale mrzačení chudáků koníků je tedy hodně nepříjemné.

zdroj: Vlastní

Vážně netuším, jestli tohle rozšíření dělá z Three Kingdoms „realističtější“ zážitek – na to mi ty gejzíry krve přijdou přeci jen maličko přehnané, ačkoliv je pravda, že si jejich intenzitu můžete upravit pomocí slideru. Při obvyklém pohledu shora si těch nových sadistických animací beztak ani nevšimnete, takže je naprosto legitimní DLC přeskočit a dál dobývat Čínu neposkvrněným způsobem.

Je ovšem fajn tu možnost mít, a kdyby byl Tarantino fanouškem Total Warů, tak už zaručeně předobjednává 10 kopií. Ne, že by to vývojáři zrovna teď potřebovali – jejich hra frčí jako blázen a zdá se, že sázka na čínský trh se nadmíru vyplatila. Samozřejmě taky pomáhá, že Three Kingdoms jsou absolutně vynikající hra, za mě momentálně asi nejlepší z celé série, jak se vás pokouším přesvědčit v recenzi.

Když vás nějaký zdánlivě věrný spojenec zradil, doteď byly mezi zuby proceděné hrozby: „Vyříznu ti srdce, parchante!“ jen neškodným chvástáním. 27. června je konečně budete moct splnit.

Nejnovější články