Total War: Warhammer II přivítá Gotreka s Felixem, Markuse Wulfharta i Nakaie Poutníka
zdroj: tisková zpráva

Total War: Warhammer II přivítá Gotreka s Felixem, Markuse Wulfharta i Nakaie Poutníka

9. 9. 2019 14:00 | Preview | autor: Václav Pecháček |

Elitní lovec, který se v hlubinách džungle snaží rozšířit lidské koloniální impérium. Prastarý dinosaurus, jehož jediným posláním je splnění dávného Plánu. Nerozlučná dvojice složená z trpaslíka a člověka toulající se krajinou a zabíjející každé nešťastné monstrum, které se jí připlete pod čepel. Co mají tyto tři prvky společného? Všechny se v blízké době objeví v Total War: Warhammer II.

Fanoušci fantasy Warhammeru dost možná budou mít větší radost z toho menšího přídavku. DLC Gotrek & Felix do hry přidá… inu, Gotreka a Felixe. Tenhle mezi fandy nesmírně oblíbený trpasličí zabiják monster se snaží najít smrt, aby unikl svým dávným hříchům, ale je ve své práci tak dobrý, že se mu to pořád ne a ne podařit. No a Felix někde v pozadí píše trpaslíkův životopis a dost často taky přiloží ruku ke krvavému dílu.

Tyhle dva chlapíky můžete najmout coby žoldnéře, pokud na ně narazíte na kampaňové mapě a pokud hrajete za impérium, trpaslíky nebo Bretonnii. Jen si dejte pozor na to, že po nějaké době, asi dvaceti tazích, je vaše válečné hrátky přestanou bavit a odejdou si hledat novou zábavu. Pak se ovšem vrátí, silnější a zkušenější než kdy dřív… A dost možná taky pronásledovaní novými nepřáteli.

DLC je zdarma a kód na něj získáte v zářijovém vydání magazínu White Dwarf. Druhou možností je počkat do 17. října, kdy se k obsahu dostanou všichni hráči zaregistrovaní v Total War Access. To můžete bezplatně udělat zde.

No a ten větší update? Jmenuje se The Hunter & The Beast a jde o DLC za 10 eur, které do hry přidává dva nové legendární lordy a jejich unikátní frakce. Tentokrát se do sebe pod lustrijským listovím pustí Říše a lizardmeni.

Na straně lidí stojí Markus Wulfhart, proslulý lovčí císaře Karla Franze. Velí expedici do Nového světa, jejímž úkolem je podrobit si místní divoké obyvatelstvo sestávající především z ohromných ještěrek – anebo ho rovnou vyhubit.

Markus čelí zajímavému dilematu. Čím je agresivnější a čím víc území dobývá, tím víc posil dorazí na lodích ze srdce Říše a tím budou tyhle posily kvalitnější. Jenže svou roztahovačností zároveň nevyhnutelně rozzuří všechny okolní mocipány – a ti, pakliže se proti němu spojí, ho slupnou jako malinu.

Nejlepší tedy bude hrát vychytrale, útočit jen občas, když vidíte příležitost, a zbytečně se nepouštět do velkého rizika. A kdybyste přece jen svoje sousedy naštvali až příliš, vždycky se nabízí varianta zbaběle uprchnout přes moře a ukrojit si kus vlastní země v píscích ovládaných Tomb Kingy.

Proti silám Říše stojí prastarý kroxigor Nakai Poutník. Jeho dinosauři taktéž fungují poměrně unikátně, protože se chovají jako klasická horda. Místo toho, aby ovládali města, umí stavět budovy a jednotky pouze pomocí svých armád. A když už nějaké sídlo dobudou, věnují ho spřátelené frakci, Obráncům Velkého plánu.

Markus a Nakai zkříží zbraně už za dva dny, 11. září. Kdybyste si DLC chtěli předobjednat, jako obvykle bude vaše nedočkavost odměněna desetiprocentní slevou.

Nejnovější články