TV pořad od Willa Wrighta
zdroj: tisková zpráva

TV pořad od Willa Wrighta

8. 10. 2010 16:16 | Preview | autor: levis |

Will Wright neboli autor herních sérií SimCity, The Sims a Spore odhalil svoji první TV show. Ta se bude jmenovat Bar Karma a poběží na jinak zpravodajském kanálu Current TV, založeném někdejším americkým viceprezidentem Alem Gorem. Ovšem nebyl by to Wright, kdyby jeho pořad v něčem nepřípominal videohru: diváci prý totiž budou sami ovlivňovat to, kam se příští díl ubere, a mají mít osud pořadu zcela ve svých rukou.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

To je ovšem mírně zavádějící a otevřené nejrůznějším interpretacím, tak si ten proces přibližme raději detailně: nejprve se divák zaregistruje na oficiálních stránkách pořadu, kam také pošle nápad na svůj vlastní filmový příběh. Producenti si všechny nápady projdou, vyberou z nich několik finalistů a pak osloví autory, aby své příběhy rozpracovali do storyboardu (tzn. obrázkového scénáře).

Teprve poté budou všechny nápady předvedeny divákům TV pořadu a tady se formou internetového hlasování rozhodne, kdo postupuje dál. Až ti, co se dostanou až na samotný konec tohoto složitého procesu, pak budou odměněni: jejich scénáře totiž firma Worldwide Biggies natočí jako krátké třicetiminutové epizody do dalších dílů pořadu.

Připomeňme, že Will Wright má o televizi zájem dlouhodobě. Už v roce 2003 měl dělat obdobný pořad pro stanici Fox a vloni zase odešel z Maxisu proto, aby založil filmový think tank s názvem Stupid Fun Club. Zhruba před rokem Wright tvrdil, že má v televizní branži rozjeté tři projekty - Bar Karma bude zřejmě jedním z nich.

Nejnovější články