Tvůrce The Binding of Isaac a Super Meat Boye ještě letos vydá novou hru
zdroj: tisková zpráva

Tvůrce The Binding of Isaac a Super Meat Boye ještě letos vydá novou hru

24. 4. 2018 16:05 | Preview | autor: Václav Pecháček |

Málokdo by čekal, že příští projekt Eda McMillena, tvůrce geniálního a prapodivného The Binding of Isaac, bude obyčejný. A on taky obyčejný není, i když v úplném základu se jedná o prosté, stokrát ohrané spojování čtyř symbolů. Ale už jen unikátní grafika by The Legend of Bum-bo dokázala oddělit od plev, a to ji podporuje ještě příběh, RPG prvky a tahový soubojový systém, který je složitější, než by se mohlo na první pohled zdát.

Všechno bude stejně jako v Isaacovi náhodně generované ve jménu absolutní znovuhratelnosti, ale tentokrát si místo hektického mlácení do klávesnice v klídku zapřemýšlíte nad tím, jak vyváznout z podzemí živí. Hrajete za titulní stvoření jménem Bum-bo, které hledá svou ztracenou minci, jenže její zloděj je bohužel chráněn obří armádou nestvůr. Inu, pro Bum-ba ozbrojeného pytlem s odpadky žádný problém.

Nový trailer dost jasně předvádí, jak budou souboje fungovat. Propojíte symboly, vyberete jedno z bizarních kouzel, kterými hrdina disponuje, nebo vytasíte pohanský glyf, a budete doufat, že nepřátelé padnou k zemi dřív než vy. Odměnou vám budou zlaťáčky, které následně můžete prohazardovat v kasinu.

zdroj: Archiv

McMillen, který kromě Isaaca stojí ještě za skvělou plošinovkou Super Meat Boy, už prý hru skoro dokončil, a tak počítejte s letošním datem vydání pro PC a mobilní zařízení. Chystá se i verze pro Switch, ale ta potrvá trošku déle a měla by vyjít až příští rok. Není se čemu divit, protože McMillen má plné ruce práce – kromě Bum-ba se ještě pokouší oživit svůj taktéž řádně podivný kočičí experiment Mew-Genics.

Nejnovější články