Tvůrci Bastion vydají sci-fi RPG Transistor už v květnu
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci Bastion vydají sci-fi RPG Transistor už v květnu

11. 4. 2014 11:00 | Preview | autor: Adam Homola |

Už je to nějaký ten pátek, co vyšel povedený Bastion. Vlastně to jsou už skoro tři roky! Tvůrci ze studia Supergiant Games si v červenci 2011 nehodil nohy na stůl a od vydání své prvotiny pracují na druhé hře s názvem Transistor, která má konečně oficiální datum vydání.

Nejen indie pozitivní hráči by si měli v kalendáři zakroužkovat 20. květen 2014. To je týden před Watch Dogs, takže žádné výmluvy, sedm dnů bude na Transistor snad stačit. Bastion se časem dostal na spoustu platforem až skončil i v prohlížeči a Transistor čeká pravděpodobně podobný osud. Na startovní čáře si ale tuhle sympaticky vypadající směsici akce a RPG zahrajeme jen na PC a PlayStation 4.

Na aktuálním PAX East v Bostonu Supergiant ukazují skoro finální verzi hry, takže stačí sledovat diskuzní fóra. Šťastlivci, kteří si tam zahrají PS4 verzi se snad o své dojmy podělí.

Transistor PAX 2014 zdroj: tisková zpráva

 U příležitosti oznámení data vydání zveřejnili vývojáři ještě malé FAQ, ze kterého jsme se vedle ceny (19,99 dolarů/18,99 euro/14,99 liber) dozvěděli, že vedle PlayStation Network a Steamu, bude hra k mání i na webu tvůrců.

Předobjednávky zatím neběží, ale prý se to řeší a brzy snad k dispozici budou. Nezapomeňte také kouknout do galerie na tři nové obrázky. Bastion vypadal skvěle a Transistor snad vývojářům ostudu taky určitě neudělá.

Nejnovější články