Tvůrci českého sandboxu Planet Nomads měří zájem hráčů na Kickstarteru
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci českého sandboxu Planet Nomads měří zájem hráčů na Kickstarteru

22. 1. 2016 15:33 | Preview | autor: Adam Homola |

Vývojáři z českého studia Craneballs spustili slíbenou kickstarterovou kampaň pro Planet Nomads, sci-fi sandboxovou survival hru s velkou svobodou v oblasti tvorby předmětů. Na začátku hry havarujete ve vesmírné lodi na neznámé planetě a od té chvíle závisí přežití na vaší kreativitě, umu a důvtipu. Postavit totiž můžete skoro cokoliv, od přístřešku, přes vozidla, až po nové vesmírné plavidlo.

S ním se pak vydáte prozkoumávat ostatní neznámé a procedurálně generované planety jako skutečný vesmírný nomád. Postupem hrou se dostáváte k lepším technologiím, vylepšujete svůj oblek a snažíte se za každou cenu přežít v místě, kam před vámi žádný jiný člověk nevkročil.

Jakmile se naučíte ve hře pohybovat a vyrábět věci, můžete si postavit třeba drona, písečnou buginu, tank či vznášedlo. Planet Nomads by vám mělo poskytnout v budování naprostou svobodu a tak je na vás zda si uděláte základnu hluboko pod zemí, vysoko v oblacích, nebo prostě jen na zemi.

Samotné budování funguje na bázi skládání malých bloků a hra je stavěná tak, aby zvládala kreace složené z tisícovek bloků. Ostatně vyzkoušet si to můžete už sami - Planet Nomads si ještě nestáhnete, ale s editorem si můžete pohrát už teď. A dle slov tvůrců vás bude omezovat vedle realistické fyziky jen vaše vlastní představivost.

Při budování a stavění základny či vozidel byste měli mít vždy po ruce nějakou zbraň. Planet Nomads není akční hrou, ale jistá nebezpečí vás na planetách opravdu čekají a vy se jim musíte bránit. A když silnou zbraní minete, uděláte v zemi třeba díru. Planety jsou graficky založené na Voxelech, tudíž by vás nemělo v jejich geografických úpravách nic brzdit.

Stejně tak vám vývojáři nechávají volné ruce při stylu hraní. Chcete být mírumilovným průzkumníkem, nebo agresivním a nekompromisním kolonizátorem? Je to jen na vás. Craneballs budují Planet Nomads tak, aby mohli časem hru významně rozšiřovat.

zdroj: Archiv

Mezi dlouhodobé plány studia patří například multiplayer, létání ve vesmíru, modding, obchodování a spousta dalších věcí. Hra bude dostupná na PC a Macu s tím, že se možná dočkají i hráči na Linuxu. Konzolové verze jsou zatím ve hvězdách, záleží totiž na dosažení určitých dodatečných cílů. Ve chvíli psaní textu mají na Kickstarteru z požadovaných 70 000 liber Craneballs vybráno 11 000.

Projekt se očividně líbí i Kickstarteru, který ho označil speciálním srdíčkem a zařadil do kategorie "Project We Love". Takové štěstí taktéž včera spuštěný Kickstarter pro český horor Ghost Theory zatím nemá, ale třeba se vývojáři z Dreadlocks také dočkají.

Nejnovější články