Tvůrci Dreamfall začali naplno pracovat na temném hororu Draugen
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci Dreamfall začali naplno pracovat na temném hororu Draugen

30. 10. 2015 13:45 | Preview | autor: Adam Homola |

Vývojářům z Red Thread Games se podařilo získat další grant od Norského Filmového Institutu, díky kterému se může chystaný horor Draugen přesunou z předprodukční fáze do plnohodnotné produkce. Horší zprávou je, že start produkce v říjnu 2015 znamená posunutí data vydání - původně se počítalo ještě s letošním rokem, který ale vývojáři nestihnou a nové datum zatím nezveřejnili.

Draugen se chystá pro PC a blíže nespecifikované "konzolové platfromy", byť je poměrně jasné že tím tvůrci myslí s největší pravděpodobností PlayStation 4 a Xbox One. Hra poběží na Unreal Engine 4, což je velká změna oproti původně plánovanému použití enginu Unity 3D.

Připomeňme, že se Draugen odehrává v severovýchodním Norsku v roce 1923. Vy se ujmete role amerického cestovatele hledajícího ztracenou sestru. Hlavní hrdina se dostaví do vesničky na kraji civilizace aby zjistil, že ne všechno je takové jak to na první pohled vypadá. A že v hloubi temných vod se skrývá něco, co rozhodně nechcete potkat.

Zní vám to trochu Cthulhu? To byl zřejmě i záměr tvůrců, protože H.P. Lovecrafta zmínili jako jeden ze svých zdrojů inspirace, vedle anglické gotiky, norského noir a severských pohádek. Draugen by tak měl být velice zajímavou hororovou kombinací výše uvedeného, přičemž na všechno budeme nahlížet z pohledu vlastních očí.

zdroj: Archiv

Sami vývojáři popisují hru jako psychologický survival horor, ve kterém nemusíte jen přežít, ale hlavně se v drsném cizím prostředí nezbláznit po dobu jednoho týdne. A jestli jsou informace na oficiálním webu hry stále aktuální, měli bychom se již brzy dočkat Kickstarteru, který by měl pomoct dostat celý projekt do finální podoby.

Norský Filmový Institut udělil vývojářům grant ve výši 150 000 dolarů, přičemž jde o druhou finanční injekci. Hra už od NFI získala celkem 370 000 dolarů, díky čemuž se mohla dokončit preprodukce, plánování, design, prototyp a nyní i spuštění produkce.

Granty pro Draugen nejsou u Norského Filmového Institutu žádnou výjimkou. NFI už dříve investovali například do Among the Sleep, ale na seznamu mají stovky tisíc dolarů pro další nezávislé hry.

Nejnovější články