Tvůrci Grey Goo představují další RTS Forged Battalion, která vám dovolí upravit si jednotky na míru
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci Grey Goo představují další RTS Forged Battalion, která vám dovolí upravit si jednotky na míru

18. 10. 2017 12:34 | Preview | autor: Patrik Hajda |

Studio Petroglyph stojí hned za několika povedenými realtimovými strategiemi, mezi které můžu s klidným srdcem zařadit Grey Goo, sérii 8-Bit nebo třeba Star Wars: Empire at War. Navíc se jedná o veterány z Westwood Studios, kterým vděčíme především za výbornou sérii Command & Conquer. Mít obavy z jejich nového počinu Forged Battalion tak asi není na místě.

Forged Battalion se odehrává v tak trochu jiné postapokalyptické době. Svět se na konci 21. století změnil k nepoznání (rozuměj: byl zdevastován) vlivem klimatických změn. A nebyli by to lidé, kdyby toho nevyužili ve svůj prospěch.

Militantní skupina známá jako The Collective neváhala ani vteřinu a okamžitě rozšířila své agresivní působení po celé planetě. Vy samozřejmě stojíte na druhé straně barikády jakožto součást odboje, který se snaží odstranit nepřítele a jeho vládu nad světem.

zdroj: Vlastní

Základem hry jsou poměrně klasické RTS mechanismy, tedy stavba vlastní základny, obranných prvků a útočných sil, které následně vyšlete směrem k nepříteli a srovnáte jeho zázemí se zemí. To už tu bylo na tisíce způsobů, z nichž si Forged Battalion vybírá ten, kde máte volnou ruku v úpravě všech svých jednotek.

Za vítězství v bitvách si odemykáte nové možnosti v technologickém stromu, díky kterým si sami navolíte podvozek tanku, jeho motor, pancéřování, zbraně a speciální schopnosti. To samé platí i pro lehká vozidla, pěchotu a letouny. Široké možnosti úprav vám dovolují adaptovat se rovněž vyvíjejícímu se nepříteli – proti jeho tankům se zaměřením na pěchotu můžete postavit třeba stíhačky s protitankovými kanóny…

Na videu se to zdá velice svižné, ale trochu se obávám až moc velkého chaosu, ve kterém se z prvních záběrů jen těžko orientuju. Podobný maglajz můžete očekávat od multiplayeru, kdy se na jedné mapě střetne až osm různých hráčů. Příběhová kampaň by na druhou stranu mohla mít trochu přehlednější formu.

Forged Battalion by měla vyjít někdy ke konci příštího roku, ale již na jaře vstoupí do early accessu na Steamu. Ze začátku nabídne pět misí tvořících první akt příběhové kampaně, minimálně pět map pro multiplayer a s ním spojené různé módy (anihilace, zničení základny…). A počítá se i s Workshopem.

Nejnovější články