Tvůrci Journey a Flower představili svou další magickou hru: Sky
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci Journey a Flower představili svou další magickou hru: Sky

13. 9. 2017 12:32 | Preview | autor: Aleš Smutný |

Jak Flower, tak Journey pro mne představují unikátní herní zážitky, i když každý jiným způsobem. Pojí je ale několik věcí. Důraz na hratelnost, která se plně obejde bez konfliktu a boje, skvělé audiovizuální zpracování a samozřejmě i tvůrce, studio thatgamecompany v čele Jenovou Chenem. Ti po letech vývoje představili svůj nový titul, který se jmenuje Sky a hned z prvních vteřin videa je jasné, že kráčí ve šlépějích svých předchůdců. Nebo spíše létá.

Když Jenova Chen v rozhovoru říká, že je obtížné popsat o čem Sky je, nedivím se. Ostatně, zkuste si sami popsat o čem je Flower či Journey, aby to neznělo fádně a obyčejně. Tedy zcela opačně, než tyhle hry působí. Sky bude opět meditativní hra, při které se nebudete cítit špatně, nicméně tentokrát se vývojáři zaměřili na sdílený zážitek. Znamená to, že ve Sky bude klíčový multiplayer.

„Sky je hra, která byla vytvářená se záměrem užít si jí se svými milovanými, s rodinou a dělit se s nimi o zážitky,“ říká přímo tisková zpráva. Z toho, co o titulu zatím víme, každý hráč bude mít jednu postavičku, která je schopná chodit, ale i létat, čehož samozřejmě design světa využívá. Už jen pohled na plachtění mezi fantaskními albatrosy vyzařuje atmosféru typickou pro předešlé hry studia.

zdroj: Vlastní

Velkou roli bude hrát samotné objevování světa, a to, pokud možno ve více lidech. K tomu patří i nonverbální komunikace a zřejmě i řešení nějakých puzzlů, jak naznačuje krátká pasáž se svíčkami. Ve hře prý budete moci strávit půl dne objevováním zákoutí světa nad oblaky a nebo si sem klidně skočit na chvilku. Autoři plánují hru i rozšiřovat z hlediska nových lokací, ostatně v tom tkví základní lákadlo – objevování ztracené civilizace a vytváření vlastních interpretací.

Právě kvůli tomu, že fanoušci chtěli po studiu více sdílený zážitek ovšem Sky míří jen na mobilní platformy s iOS a Apple TV. Důvodem je, že mobil má v rodině už prakticky každý, zatímco na konzoli se hůř sejdou třeba čtyři členové domácnosti. Jestli se hra objeví i na jiných platformách nebo alespoň Androidu, je ve hvězdách, stejně jako přesné datum vydání kromě rámcového „brzy.“

zdroj: Vlastní

Nejnovější články