Tvůrci JRPG Octopath Traveler respektují váš čas: příběhy všech hrdinů stihnete na jedno zahrání
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci JRPG Octopath Traveler respektují váš čas: příběhy všech hrdinů stihnete na jedno zahrání

16. 5. 2018 16:34 | Preview | autor: Adam Homola |

Do vydání očekávaného a popravdě sympatického JRPG Octopath Traveler zbývají necelé dva měsíce, tudíž se konečně dostává na poslední dvě postavy a představení talentového systému. Ten doplňuje systém schopností Path Actions, který se i se společníky postará o to, že možností, jak poskládat partu, budete mít ve hře až až.

Posledními dvěma postavami jsou učenec a klerik, tedy Cyrus a Ophelia. Cyrus je něco jako zdejší detektiv, kdy svou unikátní Path Action Scrutinize dokáže z lidí vytáhnout informace, ke kterým by se ostatní hrdinové tak jednoduše nedostali. Cyrus se tím pádem může dostat i k různým tajemstvím a vydat se lovit poklad na základě indicií, které jsou jiným zapovězené.

Unikátní Path Action Ophelie je zase Guide. Tou může dovést člověka tam, kde ho potřebuje. Ophelie tak může dát dohromady lidi, co se hledali, nebo odvést někoho do bezpečí.

Path Actions, tedy unikátní schopnosti jednotlivých hrdinů, pak doplňuje ještě systém talentů. Každá postava má svůj vlastní talent a opět jde o různé získávání informací, buffy, ovládání nepřátel apod. Talenty dohromady s Path Actions tvoří poměrně pestrou plejádu schopností, s nimiž můžete buď řešit úkoly, nebo zatápět nepřátelům v soubojích.

zdroj: Nintendo

Na začátku Octopath Traveler sice začínáte jen s jedním hrdinou dle vlastního výběru, ale časem těch zbývajících sedm výtečníků potkáte a je na vás, koho z nich si vezmete do party. Najednou můžete mít v partě jen čtyři lidi, ale zase máte možnost kdykoliv kohokoliv vyměnit.

Vlastně tak nemusíte procházet celý Octopath Traveler dvakrát, pokud tedy chcete vidět příběhy všech postav. Sledovat je můžete všechny během jediného průchodu hrou a následně jen průběžně obměňovat partu. Když budete chtít a budete se snažit, uvidíte příběhy všech osmi hrdinů v podstatě na jeden zátah. Octopath Traveler vychází 13. července pouze na Nintendo Switch.

Nejnovější články