Tvůrci League of Legends chystají střílečku, bojovku, diablovku, manažer a animák
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci League of Legends chystají střílečku, bojovku, diablovku, manažer a animák

16. 10. 2019 12:57 | Preview | autor: Patrik Hajda |

U příležitosti desátých narozenin League of Legends se studio Riot Games vytasilo s nevídaným množstvím oznámení. O mobilní a konzolové verzi League of Legends: Wild Rift jsme psali už ráno, stejně jako o karetní hře Legends of Runeterra ze stejného světa. Zbývá nám shrnout zbylé hry nastíněné v titulku a dva neherní projekty.

League of Legends Esports Manager

Věřte tomu, nebo ne, ale Riot skutečně vyvíjí simulaci svého esportu. Ve hře se postavíte do čela vlastního týmu, do kterého budete hledat nové hráče, řešit jejich bany a rozhodovat o strategii. Týmy i hráči budou odpovídat skutečnosti, s čímž souvisí i fakt, že část z výdělku hry půjde na rozvoj skutečného esportu, tedy do kapes ve hře přítomných týmů.

League of Legends Esports Manager půjde hrát dvěma způsoby. Sólově, kdy budete sledovat příběh jednoho hráče a postavíte se proti umělé inteligenci, nebo online, kde se budete porovnávat s ostatními hráči v hodnocených zápasech. Hra vyjde někdy v příštím roce a z počátku zahrne jen týmy z Pro League, přičemž se počítá s rozšířením o další ligy v budoucnu.

manager1920_2s963vf3s3x6r26jy2yv zdroj: tisková zpráva

Project A

Nový tým ve studiu Riot pracuje na multiplayerové střílečce s kódovým označením Project A, která kupodivu nemá nic společného s LoLkem. Na bojiště budete koukat z první osoby a důraz bude kladen na postavy. To je bohužel vše, co víme o hře jako takové. Další informace máme očekávat až někdy v příštím roce.

Nicméně Riot klade už od začátku vývoje největší důraz na systémy, které snad jednou pro vždy zatočí s cheatery a latencí připojení, které dlouhodobě trápí žánr onlinových stříleček. Zaměřují se i na takzvanou „peekers advantage“, která kvůli zpoždění informací tekoucích přes servery umožňuje dávat nepozorované headshoty. Záběry z hraní rané verze najdete na streamu níže.

Project L

Další hrou zakódovanou v nic neříkajícím názvu je dlouho spekulovaná bojovka. V jejím případě zaznělo ještě méně informací, než v případě Project A. Project L se odehrává ve svět League of Legends a umožní vám poprat se s přáteli v kůži známých hrdinů (například Ahri a Dariuse). Další informace hned tak nečekejte.

project_l.0 zdroj: tisková zpráva

Project F

A ještě méně informací padlo o Project F. Cituji úplně vše, co jsme se dozvěděli: „Project F je dočasné kódové označení projektu ve velmi rané fázi vývoje, který zkoumá možnosti cestování po světě Runeterra s vašimi přáteli.“ Ve videu výše můžete hru zahlédnout na pár vteřin v čase 3:58:27 a vypadá to jako akční RPG.

chrome_2019_10_15_22_01_47.0 zdroj: tisková zpráva

Teamfight Tactics

I LoLko má svou vlastní variaci Auto Chessu, která na počítačích existuje v rámci League of Legends. Nyní se ale chystá její mobilní verze, která bude zcela oddělená od rovněž mobilní League of Legends: Wild Rift. Hra se objeví na Androidech a iOS z kraje příštího roku, ale už teď se můžete předregistrovat.

fas zdroj: tisková zpráva

Arcane

Riot už nám dostatečně dokázal, že se nebojí ničeho, když má v jednu chvíli ve vývoji tolik her z tak odlišných žánrů. Ale dá se to ještě posunout dál. Arcane totiž není hra, ale animovaný seriál pro příští rok, který nevyvíjí žádné externí studio, ale samotné Riot Games. Příběh vás zavede do utopického města Piltover a podzemního města Zaun, kde budete svědky zrození dvou ikonických šampiónů.

ver zdroj: tisková zpráva

League of Legends Origins

A protože vlastní animák je málo, nechali si Rioti k desátým narozeninám vypracovat dokument mapující celou cestu League of Legends. O ten se postarala oceňovaná Leslie Iwerks (Recycled Life, The Pixar Story), a pokud si platíte třeba Netflix, můžete se rovnou jít kouknout na hodinu a sedmnáct minut dlouhý snímek.

screenshot.1 zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články