Tvůrci populárního XCOM modu Long War chystají vlastní strategii Terra Invicta
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci populárního XCOM modu Long War chystají vlastní strategii Terra Invicta

29. 12. 2015 16:10 | Preview | autor: Adam Homola |

Na herní mapě světa se nedávno objevila nová firma Long War Studios, jejíž prvotinu Terra Invicta bychom měli spatřit v následujících měsících. Terra Invicta bude taktickou strategií ne nepodobnou hrám v sérii XCOM, v níž se ujmete role velitele pozemské obrany během mimozemské invaze. Není náhodou, že vývojáři stojí za jednou z nejpopulárnějších modifikací pro XCOM s názvem Long War.

"Do dalekých oblastí našeho solárního systému dorazila mimozemská síla, začala testovat obranu Země a budovat invazní flotilu. Hráč musí dát dohromady radu složenou z vědců, politiků, vojenských vůdců a operativců, kteří mohou sjednotit rozhádané národy s jediným cílem: vytlačit mimozemšťany ze Země a postavit se jim ve vesmíru," popisují vývojáři novou hru na svém webu.

Další detaily si můžete leda tak domýšlet, protože všechno ostatní zůstává utajeno. Long War Studios nevydali zatím ani obrázek či artwork, natož trailer. Jen ke hře připsali poznámku, že aktuálně se nachází ve stádiu vývoje "před Kickstarterem". Kdy hodlají Kickstarter pro Terra Invicta spustit, nevíme, ale je fajn vědět, že tou dobou už budou mít v ruce alespoň prototyp a ne pouze sliby na papíře.

Jestliže vám modifikace Long War nic neříká, vězte že jde o bezplatný mod rozšiřující Enemy Unknown i Enemy Within. Po jeho instalaci byste měli dostat výrazně propracovanější, ale také náročnější kampaň se spoustou nových funkcí a bohatší hratelností. Samotná příběhová kampaň je v Long War delší a je poháněná dynamickou umělou inteligencí mimozemšťanů, kteří těží pozemské suroviny a hledají skulinky v naší obraně.

Kromě tuny úprav stávajících věcí přidává Long War také nové perky, technologie, projekty, brnění, předměty a spousty dalších věcí. Vývojáři modu šli tak daleko, že nahráli i anglický dabing s autentickými přízvuky pro anglické, skotské, irské, australské, jihoafrické a jiné vojáky. Mod se dočkal chvály jak kritiků, tak i samotných tvůrců hry. Stahovat mod můžete přímo z NexusMods, případně si přečtěte naše dojmy z hraní modifikace.

Nejnovější články