Tvůrci Reus připravují další hru na boha Godhood, budou se v ní uctívat i kočičky
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci Reus připravují další hru na boha Godhood, budou se v ní uctívat i kočičky

3. 8. 2018 10:11 | Preview | autor: Patrik Hajda |

Her z žánru god game rozhodně není tolik, aby někomu mohly vadit nově vznikající kousky. V pět let staré Reus jste se stali čtyřmi mocnými titány, kteří formovali celou planetu podle vaší vůle. Tvůrci z Abbey Games si poté odskočili ke strategické adventuře Renowned Explorers, aby se po delší odmlce vrátili s další „božskou“ hrou Godhood. Tentokrát žádné formování planety, ale tvorba vlastního náboženství.

Hned na začátek je třeba říct, že Godhood vyjde až v průběhu příštího roku, jistojistě na PC a možná i jinde. Z toho důvodu je konkrétních informací poskrovnu. Jako v každé hře na boha jste i tady mocné něco, co shůry napomáhá rozvíjející se civilizaci. Nemůžete přímo ovládat jednotlivé uctívače a rozkazovat jim, jen jim ukazujete cestu, kterou by se společnost měla ubírat.

Můžete si z nich udělat krvelačné bestie, před jejichž pověstí nepřátelé okamžitě zavírají dveře. Nebo je povedete k míru a lásce k bližnímu svému. Volba je na vás, drazí bozi. Chcete, aby vaši poddaní věřili v reinkarnaci? Není problém. Kanibalismus? Jasná věc. Čarodějnictví? Že váháš. A co uctívání koček? Jako ve všech dalších případech je odpověď jednoduše: „ANO!“

zdroj: Archiv

Možností jsou desítky, a jelikož si nevolíte jen jednu z nich, může se hra pochlubit slušnou znovuhratelností. Nebojte se ale, že budete mít moc práce. Někteří z následovníků budou natolik znalí ve vašem učení, že za vás vzdělají budoucí generace. 

Godhood není pouhým sandboxem. Čeká na vás příběh, při jehož objevování odkrýváte nová tajemství, stavíte monumenty a potkáváte konkurenci v podobě jiných božstev.

Každý bůh si chce urvat co největší část krajiny pro své vlastní věřící, takže bez šarvátky to nepůjde. Ale nikdo netvrdí, že vaši poddaní musí nepřátelské kmeny vyvraždit. Budete-li chtít, můžete se domluvit, vyzrát nad nimi svými diplomatickými schopnostmi a dobrosrdečností. Z rituálu svátosti každopádně vzejde jen jeden vítěz.

Zajímavému konceptu dodává korunu hezká, ručně malovaná grafika. Zatím to vypadá, že by studio Abbey Games mohlo zabodovat i potřetí.

Nejnovější články